Sitenizde sinema incelemesi yapıyorsanız, yönetmeni, yapım tarihi, oyuncuları, yapım şirketi, v.s bilgilerinin her biri için hazırlanmış itemprop ile etiketlemeniz, serp sonuçlarına yansıyor ve gittikçe önemi de artacak.
yapısal veri işaretlemeyi ciddiye alın derim (uzun vadeli başarı isteyenler için)
10 yıl öncesinin kalıplarından sıyrılıp, en günceli arayın, araştırmacı olun.
İyi forumlar.
Sadece bu değil aslında, Alternatif isimleri, Akrabaları, Aldığı ödüller, Senarist, Mesleği, 50 tane daha sayarım. Google zaten bütün bu verileri kendi sitesinde kategorilendiriyor.
Burdan bakabilirsiniz
Sinema sadece arkadaş örnek verdi diye eklemek istedim, Yemek tariflerinden tutunda cadde, sokak isimlerine kadar herşeyi kendisi kategorilendiriyor. biraz karışık kategorilendirmesi "Schema" sı var ve yakın gelecekte bunun basitleştirilmiş hali standart olursa şaşırmayın.
Schema.org biraz bu konuda kısır bütün bilgileri kategorilendiremedi henüz. yakın zamandan beride pek bir güncelleme yapmadı. Ama Google yaptı, Sadece bu schema'yı hazırlamak güncel tutamak için çalıştırdığı ekibi var.
Sadece tasarım, H1, title, div, benzer makale, Footer'dan keyword linkleme, schema.org ile sınırlı kalmamak gerekli,
The Open Graph protocol sosyal medya ile ilgili bu protokol ama yinede uygulamakta, alt yapınızda bulunması gereken bir unsur.
Henüz kendi sitelerimden birinde deneyemedim veya çok iyi oturup analiz edemedim biraz gözlemsel veya kişisel bir düşünce olarak şunu söyle'ye bilirimki,
Kategorilendirilmesi iyi yapılmış bir site her zaman kazanır.
Tabi bu ciddi bir emek isteyen iş. Sadece tasarım, W3, Schema.org ile olucak bir iş değil.