Merhabalar yapmak istedigim bir işlem war ancak bu işlemi php ile değil mysql ile yapmak istiyorum çünkü php yaptigimiz zaman ileride sorun çıkarma olasılığı çok yüksek. mysql ve php den ciddi derecede anlayan arkadaslardan yardım bekliyorum...
10.05.2013 -> A firmasi 5000 TL borc ekledi (ayri ayri 4 adet eklenen borcun toplami)
09.05.2013 -> A firmasi 3000 TL ödeme yaptı (ayri ayri 3 adet eklenen ödeme toplami)
07.05.2013 -> A firmasi 200 TL borc ekledi. (tek seferde yapilan işlem toplami)
A firmasinin kayıtlarının toplamını bu şekilde göstermek istiyorum. Ancak olay şurda tarihlere bakarsaniz 08.05.2013 tarihi yok listede çünkü firma o gün işlem yapmamiş durumda. php ile döngü yapmak akil karı değil çünkü bu sefer 1 yilda 365 gunu sorgulayip detayi var olan kayıtlar dökmeye calistigimizda ciddisorun olacak ve işlem eger 2 yıl ve ya 3 yıl olursa 365 * 3 = 1095 gunluk bir işlem yapmak zorunda kalicaz her seferinde db ye git gel çok yoracak o yüzden işlemin php ile değil mysql ile yapilmasi gerekiyor. yardımcı olabilecek arkadaş varmı acaba ?
Benim anlamadığım, neden her seferinde dbye git gel yapmak zorundasınız ki? Bir sefer veritabanına gider gelirsiniz, ondan sonra sizin işlem yeteneğinize kalır gerisi. Bu da ne veritabanını yorar, ne de sunucuyu. Milyonluk kayıtlarda bile sorunsuz işlem yaparsınız PHP ve MySQL ile eğer adam akıllı yazabiliyorsanız.