W3C hiç bir şey ifade etmez. Google bot bir validatör değildir. Sitenizin html yapısını doğrulamaz. Google bot sitenizde düzenli ifadeler arar. Bu düzenli ifadelerin için gerekli verileri çıkarır indexler.
W3C hatalarını 3 hata 5 hata diye uğraşanların hiç biri ne google'ın yapısını biliyorlar ne w3c nin.
Öyle hatalar vardır ki tek bir hata ile siteniz sıralamadan kaybolur, titleınız silinir... Öyle hatalar vardır ki sayfanızda 1500 defa olsun hiç bir şey ifade etmez.
Strict kodlama kullananlar için ota b.ka hata verir. Bizim webmaster milleti tasarımdan css html den anlamadığı bunları hazır aldığı için bu hatanın ne olduğunu anlamaz. Burada hataları düzeltelim diyenlere, google w3c ye önem veriyor diye saçmalayan seoculara inanıp ufacık zararsız hataları gidermeye uğraşır. Fake yöntemlerle Alexa düşürmeye çalışanlar ve alexanın seoya etkili olduğunu söyleyen siyocular ile, w3c'siz bir nane olmayacağını söyleyen siyocular çok. İkisi de önemsiz detaylar daha önemli konular var efor harcanacak.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 22:57:21 -->-> Daha önceki mesaj 22:51:45 --
nerede seo analizina sokuyorsunuz siteyi? google'a mı analiz ettiriryorsunuz. piyasadaki seo analizlerinin %99'u 5 senelik eski tip kontrolleri yapıyorlar. hepsi hava civa hiç bir şey bilmeyen amatörlere yol göstermek için.
işten biraz anlayan @karacoder gibi asıl kaynakları biliyor. konusunda da yazmış ama hala h1 div arasına sıkışmışız kardeşim.
html5 gelmiş. ne w3c kontrolü? h1 mi kaldı? sanki h1 h2 zorunlulukmuş gibi seoyu 5 sene geriden takip edenler var. Resimlere alt girmek lazımmışmış... Artık schema.org a gir, name, headline, alternativeheadline, genre, keyword, articlebody duyan yok mu?
<span itemscope="name">sayfa başlığı</span>
Bu h1 kullanmaktan 10 kat daha iyidir. h1 h2'yi her naneye kullanır tasarımcılar, blok başlıklarında logo başlıklarında vs...
sana da hayırlı cumalar.
@karacoder yazmış makalenin başında ama anlayan yok ki? artık microdata var rich snippetler var, schema.org gibi resim video makale link anahtar kelime kategori özet manşet herşeyi detaylı gösterebildiğin bir kaynak var.
Ama bizim millet hala yok w3c, yok h1, yok div...
Div mi kaldı ya? html5 geldi section var.
artık divin içinde ne olduğunu söyleyen ek parametreler var.
Gereksiz bir şekilde söylediklerinizin yüzde yüz doğru olduğuna inanıyorsunuz. Veya bunlar kesin şeylermiş gibi kafa bulandırıyorsunuz.
Öncelikle tartışıyoruz burda. Örneğin ben burada belirtiklerimi okuduklarıma göre değil tecrübelerime göre belirtiyorum.
Ben işin yüzde yüz valid olacağı ile ilgili bir net söylemim yok. Ancak sitenin aşırı kodsal dengesizliklerin seo anlamında siteye aşırı derecede zarar verdiğini çok kez yaşadım.
Şöyle belirteyim. php kodlama bilgim çok iyi değil. Kendim amatör çabalarımla istediğim tasarımsal ve işlevsel bir görüntüyü yakalama adına scriptin kodlarını altını üstüne getirdim. Sonuç anasayfa sıralamadan gitti. İndex almıyor. Sıralamaya giremiyorum. Aynı oynanmış scriptle 5 site açmışım. Eskisi gibi site içeriğini güncelleyip almak istediğim potansiyeli alamadım.
H1 w3c sitenizi uçurmayacak. Ancak uçurmak adına başlıca bir adımdır. Bunu inkar eden bunların saçma olduğunu inkar eden ya bir şey bir bilmiyordur, ya da farklı bir şey deyim de ilgi çekeyim modundadır.
Diğer olay da bu h1'i küçümsek, yeni seocuların başkahramanı gibi bir şey olmuş. Yahu google kendi bile h1 bir sürü örnek verir iken, h1 saçma da saçma demek neyin mantığı. Daha iyisi var ise onu kullan. Ancak h1 yine seo anlamında bir kriterdir. En önemli falan mı onu tartışmıyoruz. Olası faydalı olabilecek bir kriterden bahsediyoruz.