Güzel bir konu açmışsınız öncelikle tebrik ederim. Bu konuda tereddütü olan ve bu işe girmeye heves eden birçok kişi olduğunu tahmin ediyorum. Şu an bu konuyu okuyan ve ileride de okuyacak olan... O yüzden kendi tecrübelerimi ve görüşlerimi paylaşmak istedim.

Şu ana kadar defalarca kez PR 7-8-9-10 domainler aldım sattım. Bu konuda az çok söyleyecek birşeylerim olduğuna inanıyorum. Açık konuşmak gerekirse bahsettiğiniz şekilde, hiçbir backlink'i ve arşiv kaydı olmayan PR9 bir domain almak demek bugünkü şartlarda parayı çöpe atmak demektir. Kimileri bu domain'i alırım sonra backlink satar parasını çıkarırım diye düşünebilir. Bu da arkadaşlar link sattığınız kişileri kandırmak demektir. Çünkü o domain'in hiçbir şekilde link sattığınız kişilere faydası dokunmayacaktır. Bunun yanında PR9 bir domain'in bir sonraki güncellemede PR9 kalabilmesi şu şartlarda imkansız gibidir. Çünkü birçok PR9 ve PR10 domainden ana sayfa backlink alması gerekmektedir. Bunu da sizin sağlamanız çok zor.

Bir güncelleme sonrasında PR9 aldığım bir domaini pr10 bir siteden ana sayfa linklememe rağmen PR7'ye kadar koruyabildim değerini. Uzun lafın kısası, hele ki güncelleme kapıdayken böyle bir şeye yatırım yapmak hiç akıl işi değildir.

Almak istedikten sonra şu an 100-350 dolar arasında birçok pr9-10 domain var piyasada satışta. Biraz argo olacak ama satıcıları akşam pazarında düşecek keklikleri arıyorlar. Çünkü satacaklar, bir kaç gün sonra güncelleme olacak ve domainler alan kişinin elinde patlayacak.

D.A. değerine artık daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor. PR1 ama D.A. değeri 50 üzeri olan bir siteden alınan linki sıradan bir pr8 ama D.A. 20 olan siteye tercih ederim.

Herkese iyi akşamlar dilerim,

rtaytug