Herkes karışık anlatmış bir şeyleri...
Metroya binebilmek için jeton vs. alma. Çok pahalıya patlar. Büfe bul bir tane ya da orta derece de bakkal - market. Buralardan akbil edin. Boş akbil, 6TL'dir. Diğer bir adı IstanbulKart. Bu kartı edindikten sonra içerisine yükleme yap. Her bir kullanım (metro, otobüs vs.) 1,95TL'dir. Ona göre hesaplama yap içerisinde 20 TL civarında yükleme yapabilirsin.
Otogar'da ineceksen eğer, oradan Aksaray metrosuna binersin. Aksaray'da iner buradan da Kabataş metrosuna binersin. Benden sana güzel bir tavsiye olsun; direkt Eminönü ya da Sultanahmet'te inme. Fındıklı'da ya da Kabataş durağında in. Buradan dosdoğru sora sora ya da keyfine göre yürüyüşe çık. Zaten yol yerine göre sahil yerine göre çeşitli mekanlarla dolu. Yol boyu dümdüz devam et... İstanbul'un has yerlerini böyle yaşayabilirsin. Boşver Taksim'i, boşver metroyla istediğin yere direkt varmayı... İstanbul'a geldiysen eğer, azıcık yorul. Biraz yürüyüver ki tadı çıksın İstanbul'un. Diğer türlü metroyla ya da otobüsle herkes varıyor istediği yere.
İlla Sultanahmet'e gitmek zorunda değilsin. Eminönü'nde balık-ekmekçiler vardır. Buralarda oturabilirsin, keyif tadında insanların kalabalık olduğu bu mekanda güzel bir balık-ekmek yiyebilirsin. Turşu - turşu suyu içersin. 4 - 5 adım ilerde ki seyyar midyecilerden midye yersin. Vapurları seyredersin... Bulunduğun yerde hemen "alt geçit" var. Oradan karşıya geçip, Eminönü, Mısır çarşısı, Eminönü'nün o taşlı yollarını gezebilirsin.
Gerçekten İstanbul'u gezmek, görmek istiyorsan bunları yapmanı isterim.
Sormak istediğin sorular varsa seve seve cevaplarım.