OnurTürk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değişikmisin arkadaşım sen ?

Şimdi ben Kur'an da yazanlar yalandır dedimmi,nasıl bi anlama yeteneğiniz var nerenizle okuyup anlamaya çalışıyorsunuz bi türlü çözemedim ben sizleri.

Müslümanmısın bilmiyorummuşmuş dinden çıkmışmışız, cumaya gittim yazmışım orda,belliki ibadet için gidiyoruz belgesel çekmeye değil,tövbe est.

Bilmediğim anlamadığım bi dili sen gidip yanık türkü gibi okursan tabi uykun gelir,keza öyle, gidin camilere kuran kurslarına, hocalar kuran okurken onu dinleyen herkes esner uykusu gelir, yalan diyenin anlını karışlarım ben.

+ olarak bilmem bilirmisin, halk arasında birisi dua okurken esnerse, şeytan esnetirmiş uykusunu getirirmiş denir.Camiye ibadet için, anlayıp öğrenmeye gidiyoruz, uyumaya uyuklamaya değil.
Şimdi birincisi sen beni anlayamamışsın.

Forumda ateist arkadaşlarda olduğu için genelde herkese sorarım bu soruyu. Sana kafir demiyorum !

İkinciside seninle benim aramdaki fark,
  • Sen halk arasında duydugundan konuşursun,
  • Ben Kur'an 'nın Ortasından.

Halk arasında şöyle denmiştirde şeytan esnetirmişte gibi şeylerle gelme bana.

Kur'an dinlerken "GEVŞEKLiK" göstermek kişinin inancına bağlıdır.

Ben 5 gün 10 gün boyunca gözümü kırpmadan kur'an dinleyebilirim.

-Ben sana yalancı demedim.

-Gözümle okuyup aklımla anlıyorum ama sen konuşurken bunları kullanmıyosun.

-"Camii 'ye ibadet 'e gidiyorum." diyosun ama boşa gidiyosun. Neden mi?

Gevşeklik, dinlemek istemediğin birşeyi dinlediğinde veya kafayı vermediğinde meydana gelir. Yani senin şikayetçi olduğun yanık türkü varya ? Ona kafayı vermiyosun işte.

"Kur'an 'a inanmıyorummu dedim." diyosun ama ayet 'i okumuyosun galiba.

"De ki: Vahy olundu bana hakıkat bir takım cinnin dinleyip de şöyle dedikleri: inan olsun biz acâib bir Kur'an dinledik." CİNN 1.