Kardeşim müslümanmısın bilmiyorum ama islamda kur'an 'daki yazanların yalan olma ihtimali sıfırdır.
inanmayan dinden çıkmış sayılır.
Kur'an 'ı tecvidli okuma olayına kur'an 'dada yer verilmiştir.
"Şüphesiz biz hayret verici bir kur'an dinledik" diyor melekler.
Bu bi ayet sırasını ve suresini hatırlamıyorum araştırabilirsin.
Türkçe sonradan türeme bi dil olduğu için bize değişik gelebiliyor tecvid 'in okunma şekli.
Halbuki o bağırıp uzatılan yerler vurgulu kelimelerdir yani arapçada dinlerken uyumsuz tek bir sözcük bulamazsın. Kabe imamı mahir vardı onun tecvid 'ini dinlersen anlarsın beni..
Değişikmisin arkadaşım sen ?
Şimdi ben Kur'an da yazanlar yalandır dedimmi,nasıl bi anlama yeteneğiniz var nerenizle okuyup anlamaya çalışıyorsunuz bi türlü çözemedim ben sizleri.
Müslümanmısın bilmiyorummuşmuş dinden çıkmışmışız, cumaya gittim yazmışım orda,belliki ibadet için gidiyoruz belgesel çekmeye değil,tövbe est.
Bilmediğim anlamadığım bi dili sen gidip yanık türkü gibi okursan tabi uykun gelir,keza öyle, gidin camilere kuran kurslarına, hocalar kuran okurken onu dinleyen herkes esner uykusu gelir, yalan diyenin anlını karışlarım ben.
+ olarak bilmem bilirmisin, halk arasında birisi dua okurken esnerse, şeytan esnetirmiş uykusunu getirirmiş denir.Camiye ibadet için, anlayıp öğrenmeye gidiyoruz, uyumaya uyuklamaya değil.