OnurTürk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah selamet versin hepimize gençlik.

Anladığın dilde okumak diyorum ben.Arapça okumak sevap kazandırıyormuşa inanmıyorum şahsen,ha arapça okunmaz da demiyorum, çok isteyen varsa önce arapçayı öğrenir güzelce fiillerini sıfatlarını çekimlerini falan okuduğunu 4-4 lük anlar sonra açar kur'anı geldiği dilde okur eyvallah.

Ama şimdi arapça bilmiyoruz anlamadan okusak kime faydası varki ?

Geçenlerde Cuma'dayım işte herneyse müezzin başladı hutbe öncesi okumaya, bi okuyorki ama uykusu geldi milletin, böyle derinden şarkı söylermişcesine okuyor.Buna da anlam veremiyorum ben bi türlü.

"Allah namaz kılmayı emretti" yi gidip Alllaaaaaaaahhhhhhhh namaaaaaaaaazzzzzzzz kıııııllllmaaaayııııııı eeeeee-mmmreeetttiii" diye okuyunca milletin uykusunu getirince olmuyor hani vesselam. Tabi bunu arapça okuyor ilahi gibi.
Sonra namazı kıldıran hoca da bu şekilde devam etti fatihayı okurken falan.Bilmiyorum valla ama insanın esnemesine sebep oluyor gibi uykusunu getiriyorlar yahu
Kardeşim müslümanmısın bilmiyorum ama islamda kur'an 'daki yazanların yalan olma ihtimali sıfırdır.

inanmayan dinden çıkmış sayılır.

Kur'an 'ı tecvidli okuma olayına kur'an 'dada yer verilmiştir.

"Şüphesiz biz hayret verici bir kur'an dinledik" diyor melekler.

Bu bi ayet sırasını ve suresini hatırlamıyorum araştırabilirsin.

Türkçe sonradan türeme bi dil olduğu için bize değişik gelebiliyor tecvid 'in okunma şekli.

Halbuki o bağırıp uzatılan yerler vurgulu kelimelerdir yani arapçada dinlerken uyumsuz tek bir sözcük bulamazsın. Kabe imamı mahir vardı onun tecvid 'ini dinlersen anlarsın beni..