Düz mantıkla olaya yaklaşıyorsunuz ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz. Kuran-ı Kerim'de bir ayet diyor ki;
Peygamber size ne verdiyse alın neyi yasakladıysa ondan da kaçının. Haşr süresinden.
Soruyu sormuştum tekrar soruyorum; Uçakla Abd'ye gideceksiniz namaz vakitleri geçiyor ve namaz kılamıyorsunuz, ne yapacaksınız? Peygamber'in (sallahu aleyhi vesellem) her hadisi Kuran ile desteklenmektedir, çünkü o yürüyen Kuran idi.
Arkadaşım, yazdığım mesajları okumadınız mı?
Kuran-ı Kerim'de her şey yazmaz, Kuran-ı Kerim'de namazın tam olarak nasıl kılındığını açıklayan bir şey yoktur. Hz.Ömer yasaklamıştır bütün halifeler değil. Neden yasaklamıştır araştırdın mı? İnsanlar ayetleri bırakıp hadislerin peşine düşer diye yasaklamıştır. Hz.Ömer savaşa gidiyor, orada veba hastalığı vuku buluyor bunu haber alıyor. Hz.Ömer gitmek istemiyor, diğerleri olmaz gitmelisin diyor Halife ve seçkin sahabiler arasında bir tartışma başlıyor orada Ebu Hureyre (r.a) diyor ki; Peygamberden duydum, Bir yerde tâûn olduğunu işitdiğinizde oraya gitmeyiniz ve bulunduğunuz yerde vukû bulursa andan firâren çıkmayınız.
Daha fazla cevap yazmayı bir gereksiz olarak kabul ediyorum ve bu konu siyaset veya politika değil, yazdığın veya savunduğun fikirleri bir kaynağa dayatmalısınız.