Bende şunu sorayım arapça okumak farzdır ewt fakat arapçayı anlamadan sadece okursak bunun bize faydası olmayacak. Türk'çesini okuyup anlamak daha iyi değilmi dicem topa tutacaksınız beni

anlamak istiyorsan arapça oku diye.
Şöyle bir şey söyleyeyim, bize helal-haram dairesini çizen Allah'tır. Buradan yola çıkarak namaz herkes istediği gibi kılamaz, namazın içinde ve dışında sıhhat şartları vardır. Biz bu çizgiyi aşamayız. Kuran-ı Kerim'i Arapça okumak mutlaka şarttır ve yanında meal ve tefsirini okumakta bir o kadar gereklidir. Kuran bize ne diyor? Ne anlatıyor? Bunları mutlaka bilmemiz lazım. Ben sadece Arapça okunmasına da karşıyım. Hırvatistan'da Cuma günü bir imam Arapça okuyordu ayet bitince diğeri Boşnakça yada Hırvatça ayeti açıklıyordu. Doğru olanı da budur.
Yusuf Süresi:
Biz onu, akıl erdiresiniz diye Arapça bir Kuran olarak indirdik.
Bakınız Fatiha süresi Arapça 29-30 kelimedir fakat hangi dile çevirirseniz çevirin mutlaka manası bozulacak ve en az 50 kelime olarak karşımıza çıkacaktır.
Namaz kılıyoruz? Ne dediğimizi biliyor muyuz? Bilmemiz lazım Kuran okuyor bilmemiz lazım, Hz.Ali bu noktada şöyle diyor;
düşünülmeden yapılan bir ibadette hayr yoktur. Dikkat edin hayr yoktur diyor, sevap yoktur demiyor.
Bu sebeple Arapça okuyan da sevap alır ama en faziletli Arapça okuyup ardından mealini ve tefsirini türkçe okumaktır. Bir kaç örnek vereyim; SubhanAllah bu kelimenin tam olarak Türkçe karşılığı yoktur. Hamd kelimesinin tam olarak Türkçe karşılığı yetersizdir. Hz. Ali diyor ki; eğer Fatiha için tefsir yazsaydım kırk deve yükü kitap olurdu.
Allah bize Fatiha süresinde dua etmeyi öğretiyor, Bizi dosdoğru yola ilet,-6.ayet- eğer orada duayı bize yapsaydık ev, araba, kadın, mal, şöhret vs. daha neler istemezdik ki? Arapça dünyanın en geniş dilidir, günlük Türkçemizde 6 binden fazla Arapça kelime vardır ve bir kelimeden bin mana çıkabilir. Son olarak Türkiye Türkçe Ezan zulmünü gördü bu konuda halkın ön yargıları vardır bu da doğru değildir. Arapça, filmlerde dalga geçildiği gibi bir değildir. Kuran Arapçası daha farklıdır, Arapçanın en üstün halidir. Ayrı bir güzelliği vardır.
Bunlar örnek gösterebilir;
https://www.youtube.com/watch?v=DHOyYEQ6A58 https://www.youtube.com/watch?v=SQmbq_YXp8s