NetMaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende şunu sorayım arapça okumak farzdır ewt fakat arapçayı anlamadan sadece okursak bunun bize faydası olmayacak. Türk'çesini okuyup anlamak daha iyi değilmi dicem topa tutacaksınız beni anlamak istiyorsan arapça oku diye.
Ben bunu anlayamadım hala. Bence Müslüman gibi yaşamadıktan sonra 24 saat Kuran-ı Kerim okumanın ne faydası olur ki ? Arapça okumak farzdır eyvallah fakat bunu hayatına yansıtamadıktan sonra, Müslüman gibi yaşamadıktan sonra ne anlamı kalır ki ? İngilizce bir kitap okuyorsunuz, ama İngilizce bilmiyorsunuz, sadece alfabeyi biliyorsunuz, okuyabilirsiniz ne anlamı kaldı ? Kuran-ı Kerim'de hayatımızın şekilleneceği kurallar yer almıyor mu ki ?
Segoe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuda size bir uyarıda bulunayım.
Ayetleri kendinize göre yorumlamayın bu konuda hadis vardır. Kendinize göre yorumlamak cehenneme kadar götürebilir. Aynı zamanda Hadislerde yoruma muhtaçtır. Bunun için tefsirlerde okumalısınız. Hadis şerhleride (açıklamalı) okumalısınız. Tefsir kitaplarını mutlaka okuyun eğer okumazsanız Kuran-ı Kerim'i anlayamazsınız. Bu düz okunacak bir kitap değildir veya üzerinde düşünmekte yetmez. Ayeti ancak Alim olan insanlar yorumlayabilir.

Bir Müslüman'ın Kuran-ı Kerim'i hakkını vererek okumalıdır. bkz:tecvid.
Kuran-ı Kerim'i Arapça okumak ardından mealini ve tefsirini okumak en hayırlı amellerden biridir fakat sadece Kuran-ı Kerim'in Türkçe manasını okumak bir Ruh düşünün içinde beden yok. Bu normal bir kitap değil sadece meali okunsun.

Konu ile ilgili olarak araştırmayı buradan yapmanız doğru değil çünkü burada insanlara damga vurulacak, yanlış anlaşılmalar olacak bence konuyu rapor edip kilitlenmesini istemelisiniz.
Üstad doğru diyorsun fakat benim düşüncem şu şekilde. Tecvid ile okuyorsunuz, içten okuyorsunuz ama anlamını, hikmetini, ilmini bilmiyorsunuz bunun katkısı ne kadar olur ki ? Yani hayatı her şekilde farklı yaşıyorsunuz ama Kuran-ı Kerim'i çok iyi ve tecvidli okuyorsunuz, bunun kime faydası olacak ?