Merhabalar;
Şimdi diyeceksiniz ki;
"Gecenin 2'si bu adam Socrates'lemi chatleşiyor?"
Bu sorunuza yanıt vermeden önce kendimi tanıtmak ve anlatmak isterim. Umarım sıkılmazsınız
Ben 24 yaşında İstanbul Aydın Üniversitesi - Yazılım Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiyim. Tasarım ve yazılım dünyasıyla 16 yaşımda haşır neşir olmaya başladım. Derslerden kaçıp internet kafelerde counter-strike haritaları yaparak başladım herşeye "arka kapıdayım tamam

"...
Bu yazıyı hazırlamaya gerek görmemdeki amaç şudur:
Uzun yıllardır forumlarda ve internet sitelerinde çok fazla dolaşmıyorum. Kendimi tamamen sabırla eğitime adamış bulunmaktayım. Nihayetinde 3. sınıfa gelince biraz portföyümün olmasını istedim. Bu yüzden forumları inceledim neler yapılıyor, nereye gidiliyor, ne yiyiliyor, ne içiliyor..
Fakat hiç umduğum gibi olmadı, gerçekten çok acı manzaralarda karşılaştım. Neden ? Şimdi sizin sorunuzun cevabı ..
Dünyada devleri yerlerini korumak adına yazılım dünyasına yüklendiler. Kuşkusuz silahı değil, yazılımı elinde bulunduran dünyayı susturacak. Malesef ülkemiz bu konuya son bir kaç yıldır uyandı ve ataklar yapıyor. Dünya bu ülkeyi çok akıllı gösterirken biz neden hep başkalarının peşinden kolaya kaçarak gidiyoruz ? Yada onlar akıllı diyerek gözümüzümü boyuyor?
Konu her ne olursa olsun daha soru gelmeden cevabımız hazır !
1- Nereden başlamalıyım ?
2- Ben neden yapamıyorum ?
3- Çok güzel bir fikir daha buldum.
Açalım efendim...Birde ben cevap vereyim lütfen
1- Nereden başlamalısın ?
Düşünerek başlayabilirsin mesela. Düşünürsen eğer yapman gerekenlerin sırası otomatik gelir. margin: 0 auto

Bu herşey için böyleyken ben yazılım dünyasıyla ilgili örnek vereceğim ama sen bunu neyle meşgulsen ona göre uyarla bu dünyada standart çünkü.
1- A4 kağıdı al bol miktarda. Düşündüklerini yaz, çiz, karala...
2- Gannt Grafiği çiz. Bu çok önemlidir. (Gannt grafiği bir projenin ne aşamada olduğunu geçilen aşamaların ne kadar sürede ve ne zaman yapıldığını ve testlerini ve aşamalarını içerir).
Ülkemizde acı bir gerçek ki girişilen projelerin çok azı tamamen bitirilebiliyor. Eskiden bende yapıyordum. Web sitesi yaparken aa aklıma başka tasarım geldi diyordum. hemen yaptığımı siliyordum. Biz hep yıkıp yapmaktan yanayız. Bu genlerimizde var

Sigara pahalı, yasaklansın diyor devlet ama tekeli kapatmıyor. Çünkü devlet tekeli kapatsa bu kadar insan işsiz kalacak ne olur sonu diyor. işte bizde devlet gibi düşünüyoruz.Rica ediyorum biz tekeli yıkmayalım. Yıkmadan ve elimizdekileri kaybetmeden orayı hiç birşeye zarar vermeyecek başka birşeye dönüştürelim. Yemeksepeti projesi gerçekleştirelene kadar birçok projede kaybedilmiştir. Ama bu projeler onarılarak yemeksepetine ulaşılmıştır.
3- Yaptığın herşeyde açıklama satırların, notların efendime söylim içerisinde espirilerin olsun. Geri döndüğünde tekrar gülebilmek için
4- Yazılım yapacaksan en önce UML öğren. (Uml öğrenirsen eğer herşeyinin bir grafiği düzeni olur, ara verdiğin bir projeye 100 sene sonra bile devam edilebilir.)
5- Tek düşün, fikrini koy, takım halinde yap. Fikirlere, önerilere açık ol. asla pes etme.
İşte buradan başlamalıydın. Eğer bunları yaptıysan artık ister php ister asp.net istersen zurna çalmayı öğrenebilirsin. Artık kimseye nereden başlamalıyım diye sorma! sadece başla...
-------------------------------------------
Adam 1 günde zengin oldu denilen hiçbir proje 1 gece yada 1 günde bitmemiştir. Adam o projeyi 2 sene düşünmüştür. ve 1 gecede yerine oturtmuştur.
Başarılar.
Bir öğrencinin kalemi.