Türkiyede kanayan bir yara !
1- Hazır scriptleri işlerinde ve geliştirmek amaçlı değil sistemi anlamak amaçlı kullanmalısın.
2- Youtube'de eğitim videoları izlemelisin.
3- Asla sabırsız olmamalısın. Başladığın birşeye hergün devam etmelisin. Şunu unutmaki 1 günde sen herşeyi düşünüp planlayıp istediğin gibi yapamazsın. Futboldan anlamayan bir insanın iddaa kuponu yapmasını düşün. Zamanla takımları tanıdıkça mantığıyla emin adımlarla kazanmak.
4- Hergün defalarca uygulama yap ve uygulamalarını asla yarım bırakma.
5- Yaptığın herşeyin bir açıklama satırı ve notların olsun.
6- İlk önce kağıt üzerinde çalış, kara tahtada çalış.
7- Web dünyasına girmeden önce bir yazılımcı ve tasarımcı ilk önce UML öğrenmelidir.
8- Gannt Grafiği kullan. (Gannt grafiği yapağın proje başlamadan önce planlama ve yapılacaklarının listesini yaptığın grafiktir. Zaman ve yapılan işleri içerir.)
9- Bir database ne bilim bir site yapmadan önce UML grafiklerini çiz. Böylece takıldığın yerde bu proje gitmicek demezsin. Açarsın grafiğine burda kaldım budur budur.
10- Tek düşün takım halinde geliştir. Dış düşüncelere fikirlere önem ver.
-------------------------------------------
Adam 1 günde zengin oldu denilen hiçbir proje 1 gece yada 1 günde bitmemiştir. Adam o projeyi 2 sene düşünmüştür. ve 1 gecede yerine oturtmuştur.
Başarılar.