25 gün önce bende ameliyat oldum. İlk 1 hafta sıkıntılı geçiyor daha sonra rahatlamaya başlıyorsunuz 15 gün kadar gün aşırı pansuman yapılması gerekiyor hastanede. Ortalama açık ameliyat olursan 25 günde kapanıyor yara. Ki ameliyat yerinin bir kısmının açık bırakılması %1e kadar tekrarlama oranını indiriyor. Şuan ben aşırı derecede rahatım. Doktorların antibiyotik ile tedavi etmesindeki amaçta kıl dönmesi yerindeki iltihabı kurutmak için. Tıpta halen kıl dönmesini ilaçla tedavi edemiyorlar malesef.
En iyisi (Doktorların dediği) Ameliyat yerinin bir kısmını ameliyattan sonra açık bırakılması.Ki tekrarlama oranı baya düşüyormuş bu şekilde. En fazla 15 gün sıkıntı çekiliyor daha sonra düzeliyor.
Kapanma süresi kişiye göre değişiyor benimkide açıktı 3 ayda kapanır dedi doktor nerdeyse 1 yıl oldu yeni kapandı sonra tekrar etti apse olmuş ilaç kullanıyorum şimdide..Yukarıda bi arkadaş demiş lazerle diye,bende onu araştırıyorum lazerle kimyasallarla vs oluyorsun ertesi gün devam ediyosun işine diyorlar