Merhabalar, son günlerde gereksiz bir çok konu açılmaktadır. Ayrıca Youtube forumunu takip edenlerde bu durumdan rahatsız olmaktadır. Sizlere aklımda bulunan soruların cevaplarını bulabileceğiniz konu açıyorum.
1.Soru: Günlük kazançlarım Adsense panelime yansımıyor?
Cevap: Kazançlarınız 1 Nisan'dan itibaren adsense panelinde yansımamaktadır.
Google bunu bize Performans Araçları'ndan söyledi. Ancak bir çoğunuzun gözünden kaçmış.
Eeee biz kazançlarımızı nereden göreceğiz ?
https://www.youtube.com/dashboard
ANALYTICS --> Tahmini Kazançlar ?
Tüm tahmini kazançlarınız ayın ilk haftası
Adsense Paneli'nize yansır. Ayrıca ayın 15'lerinde yansıyan Youtube Kazançları'nızı buradan hesaplayabilirsiniz. Tam olarak tutar yansımayabilir. Çünkü Tahmini Kazançlar'dır. Ama 10$ gibi bir eksiklik olmaz. 1-2$ oynar. (Bende böyle oldu.)
Google: Kesinleşmiş kazançlar tahmini kazançlardan biraz daha düşük olabilir.
Ayrıca
youtube analytics 2 gün öncesini göstermektedir.
2.Soru: Topluluk kuralları'ndan İhtar aldım yada Telif hakkı ihtarları aldım. Videoları sildim. Ancak bu ihtarlar kalkacak mı?
Cevap: En son aldığınız tarihinden tam olarak 6 ay sonra kalkacaktır. Ancak aldığınız ihtardan 6 içerisinde ihtar almamanız gerekir.
Örnek ile açıklamak gerekirse;
19 Aralık 2012'de Toplum Kuralları'ndan ihtar aldınız. Bu ihtar tam olarak 19 Haziran 2013'(6 ay sonra)de kalkacaktır. Ancak siz bu süre içerisinde 15 Ocak 2013'de ikinci ihtarı aldınız. O zaman ihtarlarınız 19 Haziran 2013'de kalkmayacak. 15 Ocak 2013'den 6 ay sonra kalkacaktır. Yani 15 Temmuz 2013'de kalkacaktır.
3.Soru: Tıklar adsense panelime geç mi yansıyor?
Cevap: Hayır. Tıklar anlık olarak yansımaktadır.
Soru 4: ''Bu özellik şu an ülkenizde kullanılamıyor. Daha fazla bilgi edinin. '' ne yapmam gerekiyor ? Para kazanmayı etkinleştiremiyorum.
Cevap: Türkiye'de reklamlar gösterilmeye başlandı. Ancak kanalınızı Türkiye yaptığınızda para kazanmanın etkin olmayacağını biliyorum. İlerleyen zamanlarda açıklacaktır. Ben size kanal ülkesini değiştirmeyi gösteriyorum.
https://www.youtube.com/dashboard girdikten sonra "Kanal Ayarları" --> "Gelişmiş" den Ülke'nizi değiştirebilirsiniz.
Soru 5: Kendi kanalımdaki videoları sitemde paylaştığımda gelir elde edebilecek miyim?
Cevap: Evet. Sadece youtube sayfasında izlenen ve reklamlara tıklanan videolardan para kazanmazsınız. Siz kendi sitenizde youtube'dan direk olarak video linki almadığınız sürede yani embed olarak videoyu çektiğinizde video içinde yine reklam gözükecek ve tıklandığında para kazanacaksınız. Ayrıca sizin kanalınızdan videoları alan başka sitelerde olabilir. Bu sitelerden de para kazanacaksınız.
Soru 6: Youtube'dan aranan kelimelerin ne kadar ziyaretçi gönderdiğini görme imkanımız var mı?
Cevap: Evet. Nasıl Google Keyword var ise Youtube aramaları içinde aynı sistem var.
Link:
https://www.youtube.com/keyword_tool Soru 7: Türkçe videolar mı? Yoksa yabancı videolar mı daha çok kazandırır?
Cevap: Google Adsense'nin günümüzde abd,almanya.. gibi ülkelerin daha çok kazandırdığını sitelerden biliyoruz. Türkçe videolar ile 1k yaparsın tbm oranı 0.02-0.10(ortalama) oynarken yabancı videolarda ise bu oran 3 ve daha fazla kat kazandırmaktadır. Türkçe videolardan 10k hit alırsın, yabancı videolardan ise 1k alsan daha çok kazanırsın. Bana göre hem türkçe hemde yabancı kanal açarak ilerlemeniz daha avantajlı olur. Ama ikisinden birini seçecek olursanız yabancı kanal tabiki. (Tam olarak açıklayıcı olmayabilir. Fakat kabaca böyle. Daha sonra istenirse geniş bir anlatım yapabilirim.)
Soru 8: 2.Kanalımı adsense ile ilişkilendiremiyorum? Ne yapmam gerekiyor?
Cevap: Ana adsense hesabınızın bağlı olduğu ihtar almış olabilir. Bu durum içerisinde 2 haftalık erişim hakkı izni devre dışı bırakılıyor. Bu süre zarfında siz ana adsense hesabınızı başka bir kanal ile ilişkilendiremiyorsunuz. Ancak bu durumu aşmanız için yapmanız gerekenleri yazıyorum.
Öncelik olarak adsense hesabınıza girip sol menüden Hesap Ayarları'na tıklayınız. Sayfanın en altında "Oturum erişimine sahip kullanıcılar" yazan yerin altında adsense ile ilişkilendireceğiniz diğer kanalınızın gmail adresini yazıp davet ediniz. Davet ettiğiniz gmail hesabınıza girip onaylayınız. Daha sonra Hesap Ayarları'ndan yeni eklediğiniz gmail adresini Yönetici olarak seçiniz. Daha sonra tekrar kanalı ilişkilendirmeye çalışınız. Büyük olasılıkla hiç bir sorun olmadan ilişkilendirilmiş olacak.
https://www.r10.net/youtube/1015586-c...ilendirme.html (
teknomag 'e Teşekkür ederim. )
Gerekli gördüğüm zaman konuyu güncelleyeceğim. Eğer yazdıklarımın yanlış ise pm atarsanız düzeltirim. Şuan aklıma gelen sorular bunlar.
Ayrıca pm olarak soru sorabilirsiniz. Bilgimin yettiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.