xtr4q adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilmiyorum malesef.

Onuda bilmiyorum.
1 GB raminiz tükendiği zaman normalde sunucunuzun kilitlenip tepki veremez hale gelmesi gerekiyor. Bu şekilde bir kilitlenme olmaması için işletim sistemi ram tükendiğinde harddiskinizden belli bir alanı ram dan taşan verileri saklamak ve işletim sisteminin kilitlenmesini engellemek amacıyla geçici olarak kullanır. Yani harddiskini ram varmış gibi kullanır. Problem ne derseniz harddisklerin ramdenlerden çok çok yavaş olmasıdır. Yani eğer makinanız kendi ramini tüketip de swape geçiyorsa makinanıza ram yeterli gelmiyor demektir ve arttırılması gerekir. Yani swap kullanmak iyi bir şey değil o anlık olarak geçiştirmek için işe yarar tamamen tepkisiz hale gelmesindense yavaş tepki vermesini sağlar yani raminiz hesaplanırken swap deki alanın bir önemi yoktur o ramden sayılmaz.

Kaynaklar az olduğu için ve net bir cevap verebilmek için sunucunuzun incelenmesi gerekiyor. Belki mevcut kaynakları daha verimli kullanacak şekilde ayarlayabilirsek makinanız yeterli gelebilir. Yok gelmiyorsa da inceleme sonucuna göre ram ya da kaynak arttırmanız gerekebilir. Ayrıca file cache sistemi kullandığınız için oda harddiksinizde yüksek bir i/o yapar ve sanal makinaların en zayıf yanları harddiskler olduğu için bu kadar harddisk işlemi sizi iyice yavaşlatır.