Sağol hocam
Direk PHP'ye başlamak yerine, şu şekilde ilerlemenizi tavsiye ederim; XHTML » CSS » jQuery » PHP » MySQL
Hocam iyi güzel demişsinde bunların kaynağı falan nette varmıdır yani. Benim bilgim sıfır çünkü..
saf php hiç işine yaramaz.
html css vs. bilmiyorsan sadece kod yazarsın.
iş bu kodun işleyeceği görsellere gelince takılıp kalırsın.
en azından html ve css bilgin olmalı.
sana artı özelik katacak bir diğer özellik ise javascript ve kütüphaneleri olacaktır. (jquery vs.)
bunlar aşırı profesyonel olmana gerek yok lakin bu kodlara da aşina olmak zorundasın.
şimdi diğer konuya gelelim php nasıl öğrenilir?
kursa, halk eğitim merkezlerine vs. gidersen temel bilgileri hızlıca kaparsın.
ama sana tam anlamı ile php öğretemezler.
her ne kadar o kodları ezberleyip yalayıp yutsanda kullanmadıkça, sorunlar ile karşılaşıp çözmeye çalışmadıkça öğrendiklerin hiç bir işe yaramaz.
algoritma olayını çözmen gerek.
programlama mantığını öğrenmelisin.
gerisi teferruata kalıyor.
mantığını oturttuktan sonra iş kodları yazıp uygulamaya kalır sadece.
son olarak hangi program demişsin onada cevap vereyim.
ben ilk zamanlarımdan beri localhost'ta çalıştım.
ilk olarak frontpage vardı ardından dreamweaver'a geçtim fakat bunlar gereksiz şeyler gibi gelmeye başladı (html ve css e aşina oldukça görselliği önemsemeyeceksin.) ardından notepad kullanmaya başladım ve uzun süredirde notepad++ kullandım.
son zamanlarda ide lere yönelmeye başladım.
php yanında c# vs gibi dillere ilgim olduğu için ide kullanımı işi daha hızlandırıyor. birçok programlama diline desteği vs. var.
yani program konusunda tercih tamamen senin olacak.
ama ben yinede tavsiye olarak başlangıçta çok teferruatı olmayan sadece kodlama ile uğraşacağın notepad++ gibi programlar kullanman. ardından geliştirdikçe kendini artık ide lere vs. yönelebilirsin.
Notepad bildiğim kadarı ile sadece yazısal dimi hocam, yani orada koda döküp daha sonra localhostta yapılandırıyoruz. İsteğimize göre değişiklikler yapıyoruz.
Sağol değerli yorumun için