Beyler rakip olur olmaz tartışması yapmak için çok erken. Bu neti 98'den beri aktif kullanıyorum. Eski kullanıcılar tecrübe ile google adsense olayını çok güzel anlatmışlar.
Bing %6'larda olabilir. Bu yüzde windows kullanıcılarının ie üzerinde default gelen arama motoru yüzünden olduğunu biliyoruz. Bence bunu kriter olarak kullanmayın. Bana göre tamamen başarısız bir yapılanmadır.
Bir laf vardır. "Sinek küçüktür ama mide bulandırır" Yandex elbet iyi yerlere gelmeye çalışacaktır. Gelir de gelebilir de...
-Bilgisayacı müşterisine kurulum yaparken yandex'i başlangıç sayfası yapıp bu iyidir bunu kullanın derse,
-Yandex ortaokul ve lise seviyesinde okullara el atıp okullarda lanse edilmesine çalışırsa,
-Medyanın her organını kullanmaya bir şekilde çalışır zaten,
-En önemli madde sizlerinde dediği gibi bizi nasıl kullanacağını bilirse süprizler olabilir.
Biz zamanında arabul.com, astalavista.com, yahoo.com, icq.com kullanmış insanlarız.
İlerleyişi, süreci, psikolojiyi, zaman içinde gelen zorlanmayı ve zorla gelen başarıyı iyi biliriz.
Uzun uzun tartışmanın alemi yok.
"Azimle sıçan taşı delermiş."
Tamamen katiliyorum, ulkemizde en cok kullanilan arama motoru olmak istiyorsa devlet ile anlasma imzalayip tum resmi kurumlarin giris sayfalarinin yandex olmasini saglayabilir. Bu yandexi eminim %5 den %15 e cikarabilir. Ayni sekilde ozel sirketlerle de anlasma yapabilir. Vodofone gibi, pepsi gibi farkli sektorler icin kampanyalar duzenleyebilir.