t4ko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar harbiden bir siteyi ilk sıralara çıkarmak için ; illaki bir yerlerden link,tanıtım yazısı falan mı almak lazım?

Google veyahut başka bir arama motoru biz SEO çalışması yapmadan bizim sitemizin kalitesini anlaması için neler yapmalıyız?

%100 eminim kelimemde en kaliteli siteler arasında yer alıyorum fakat sonuç ilk sıralara gelmek SEO çalışması yapmadan başarılmıyor.

Seo ustaları bu konu hakkında bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim
Öncelikle bu piyasada herşey tavsiye yani referans işe çalışır.Sonuçta google'nin sahip olduğu bot bir insan değildir.Hangi sitenin iyi hangisinin kötü olduğunu anlayabilmesi için kriterleri vardır ve bunun için programlanmıştır.Sitenizin yada alt sayfalarının diğer sitelerde geçmesi sizin sitenizin en iyi olduğunu gösteren önemli bir kriterdir.

Ancak burda dikkat edilmesi gereken hususlar var.Bunlar sitenin yaşı, sitenin içeriği, sitenin link inşaasında izlenen yol ve zaman içerisinde yapılan çalışmalar ve nerelerden link aldığı çok önemlidir.Yani öle heryerden link almakta hammallıktan başka birşey değildir.Öle bir yerden tanıtım yazısı, yada link alırsın ki bu 1000lerce linkten daha değerlidir.

Sonuç olarak zaten türkiyede 1-2 sektör dışında diğer birçok alanda zaten fazla rekabet yok.Aslında önemli olan iyi bir yol izlemek.Yani misal hergün her yerden gördün yerlere yorum atarak link kazanmak yada link satan yerlerden blog link almak yerine, sitenle ilgili konularda yayınlar yapan forumlardan bloglardan yorum alsan çok daha fazla etkisi olur.Tabi seo zaten zaman ve para demektir.Zaten seo kolay bişey olsaydı seo bir iş yada bir sektör olmazdı.

Son olarak seo çalışmalarını şöyle düşünün.
Herkes pilav yapabilir ama herkes o pilavı tam ayarında tutturamaz.
Seo ile urasacaksanız zamanınız olarak ve araştıracaksınız.Sektör rekabetli ise para ile iyi yerlerden link alcaksınız.Sonuçta o site sizin ekmek tekneniz.Bugün bir dükkanın nasıl vergisi, suyu, elektiği gibi giderleri varsa site içinde seo giderleri illaki olacaktır.

iyi çalışmalar