bana anlatacaginiza kendiniz ogrenin lutfen.
Makale nesnel ve sade dille yazilan kisesel gorus ve dusuncelere yer verilmeyen metin turudur.
Benim burada anlatmaya calistigim su an tanitim yazisi icin kullanilan makale tabiridir.
Bence sen git, biraz daha Türkçe diline dair eğitimini geliştir gel. Eğer okuldaki kitaplarını arayıp bulma konusunda sıkıntı varsa Google 'a gir ve "makale nedir" diye bir araştırma yap.
Alıntı
Makale: Herhangi bir konuda bilgi verme, bir görüşü, bir düşünceyi savunmak, desteklemek veya ispatlamak amacıyla yazılmış yazılardır. Temel ögesi düşünce olan metin türüdür. Makaleler sanat, edebiyat, bilim siyaset ve toplumu ilgilendiren her konuda yazılabilir. Günlük gazete ve dergilerin dışında belirli bir bilim dalı ile ilgili makaleler de vardır. Her makale belirli bir alandaki uzmanlığın ürünü olmalıdır. Makalenin belli bir hedef kitlesi bulunur. Toplumun ilerlemesi açısından önemi vardır. Makalelerde kanıtlama vardır. Yazar işlediği konuyu her yönü ile araştırıp açıklamak ve okuyucuya benimsetmek durumundadır. Makalenin sonuç bölümünde değerlendirme yapılmalı ve öneriler sunulmalıdır.
İnceleme ya da karşılaştırma yazısı mı yazıyorsun ki nesnel düşünce ile makale yazacaksın? Daha makalenin ne olduğunu bilmeyen bir insan makale nasıl yazılır edebiyatı yapıyor. Yapmayın, bu kadar da salla pati yaşamayın. Tanıtım yazısı dediğin benim sitemi tanıtmak için sana verdiğim yazıcıktır. Makale diyemezsin. 1. mesajda yazılanları sen şimdi tanıtım yazısı olarak mı nitelendiriyorsun?
Valla sizlere yazı yazdırıp da onu sitelerine makale diye koyanlara üzüldüm şimdi.