Resim eklemeden yazı yazın öyle başvurun o zaman. İlla yazılarda resim olacak diye bir kural yok herhalde
Evet böyle bir kuralım yok. Bir bakteri hakkında yazdığım bir makalede bakterinin mikroskopla alınmış görüntüsünü eklemediğimde, ya da kandaki proteinleri etkilediği görülen mikroskopla alınmış görüntüyü eklemediğimde, yaklaşık 1000 kelimeden oluşan makale çok sade görünüyor, ziyaretçinin baktığı görsel "elle tutulur, gözle görülür" bir bilgi oluyor bu anlamda. Siteyi yalnızca adsense için açmış olsa idim, ziyaretçiyi umursamasaydım dediğiniz gibi yapabilirdim evet.. Google insiyatif sahibi, seçici davranıp reklam yayınlama hakkı vermeyebilir, bu hak onların elbette. Ama bana 2005'den beri yaptığım işi öğretircesine yanıt veremez. O hakkı kendinde göremez. Diyeceksiniz ki ozaman adsense kullanmayacaksınız. Benim anlatmak istediğim biraz da şu; (genelleme yapıyorum) sitesinde adsense kullanan site sahipleri sitelerindeki tüm resimleri kendilerimi çekiyor ki ? Bu sorunun yanıtı bariz ortadayken çifte standardın sebebi nedir?
1-renk tonunu degistir
2-cerceve ekle
3-boyutunu degistir
4- (eger resimde yazi yoksa) aynalama ile, aynadaki goruntusunu al.
%99.9 ozgun olacaktir resmin. Bunu yapmak icin de, photoscape programini kullanabilirsin.
Yazdığım üstteki yazıda dediğiniz gibi boyutlarını değiştirdiğimi belirtmiştim. Photoshop'ta File>File info kısmından resimlerin meta kısımlarına müdahalede bulunabiliyorsunuz. Sözgelimi "copyright" etiketini dahi kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Bu gibi yöntemleri denediğim halde çare olmamış gibi görünüyor.