EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Makedonya ile ilgili denklik veya maliyetler hakkında bilgi bulunmuyor...

Fakat yurt dışında öğrenim her zaman pahalıdır...

Öğrenimle ilgili ilk yurt dışı seyehatimde, aracı kurum bana ülke çok ucuz çok ucuz hatta yanına bavul bile alma ordan giysi vb herşeyi satın alırsın demişti tabiyiki ben inanmadım, ucuz dedikleri pazar gömlekleri 30 euroydu

Eğer imkanınız varsa ilk önce makedonyaya turist olarak gidin, ortama bakın, okula bakın, hatta okulla bizzat gidin kendiniz görüşün, bu size büyük bilgi sağlayacaktır ve aracı kurumların sizi kandırmasını engelleyecektir...

Aracı kurumla konuşmaya başlarken makedonyada bulunduğunuzdan bahsettiğinizde aracı kurumun size yaklaşımı farklı olacaktır ki zaten sizi o saatten sonra kandıramazlar...

----
Denklik olarak YÖK'le görüşmeniz gerekecektir makedonyadaki denklikler hakkında bilgim bulunmuyor, Eğer denkliğiniz olmazsa aşağıdakileri yapamazsınız.

+ Devlet dairesinde üniversite mezunu sayılmazsınız, dolayısıyla devlette branşınızla ilgili yerde yetkili personel olamazsınız...
+ Branşınızla ilgili odalara kayıt yaptıramazsınız, dolayısıyla branşınızla ilgili imza hakkınızda olmayacaktır...

Bunlar dışında siz yine üniversite mezunu olacaksınız.
söylediğiniz mantıklı hocam gidip kendimizin görmesi herşeyden daha iyidir internetten baktyığım kadarıyla çoğu okulun denkliği varmış ama benim kafama takılan orda mimarlık okusam abim inşaat mühendisi onunla beraber iş yapabilrimiyiz ?