Merhaba arkadaşlar,
Bloggerı özel bir domainim üzerinden kullanıyorum ve birçok önemli kelimede üstlere çıkmaya başladım, fakat meta ayarlarıyla hiç ilgilenmedim ve yaptığım sayfa analizlerinde bunlarla ilgili hatalar alıyorum. Örneğin anahtar kelimeler vb. yok sitemde. Kendim kodlar içerisinde direk düzenleme yapmak istedim fakat aklıma takılan birkaç husus var ve işin uzmanlarından bilgi almak istedim.
Blogumda "arama açıklamaları" seçeneğim açık ve eklediğim her kaydımda panelden kendim bir açıklama ekliyorum. Bunun html kodlarda belki bir değişime sebep verdiğini düşündüğümden kodları bir uzmana sormadan düzenlemek istemedim. Hali hazırdaki meta kodlarım bunlar:
<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
<div itemscope='itemscope' itemtype='http://schema.org/Blog' style='display: none;'>
<meta expr:content='data:blog.title' itemprop='name'/>
<b:if cond='data:blog.metaDescription'>
<meta expr:content='data:blog.metaDescription' itemprop='description'/>
</b:if>
</div>
</b:if>Eklemek ve yapmak istediklerim:
1) Anahtar kelimeler eklemek
2) Sitenin ana başlığının (title), konularda görünmemesi. Örneğin: Anasayfa başlığım: "r10.net webmaster sitesi" , konu başlıklarım ise şu an şöyle çıkıyor: " Blogger Hakkında Bilgiler - r10.net webmaster sitesi", bense bu durumu yalnızca şöyle yapmak istiyorum: "Blogger Hakkında Bilgiler"
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.