Selam,
aklınızdaki tüm sorulara cevap vereyim;
Ukrayna/Sumy State University'de okuyan yakın çevremden 17 arkadaşım var. bu sene ben de onlara katılacağım, kaydımı yaptım. eylülde derslerim başlıyor. kesinlikle öneririm, tamamen öğrenci şehri. hayat ciddi anlamda çok ucuz. yaşam standartları ve okul iyi.
örnek verecek olursak 3+1(150 m2) dayalı döşeli(lcd ekran tvden tüm odalardaki çift kişilik yataklara kadar, jakuziyden binanın havuzuna kadar herşey var) elektrik su dahil aylık 300 usd, doğal gaz ortak kullanım. bu ayki doğal gaz faturazı türk parası ile 17 tl gelmiş arkadaşlara.
Yökün sitesini kontrol ederseniz, tıp ve öğretmenlik alanında tüm okulların eşdeğer olduğunu, doktorların tus'a öğretmenlerin ise kpssye girmeleri gerektiğini görürsünüz. yani bu da demek oluyor ki denklik kesinlikle var, direkt olarak. eğer okul kaydı yaparsanız yöke dilekçe göndericeksiniz;
"adım xxx, yyy okuluna kaydımı yapacağım. denklik hakkında dönüş yapmanızı arz ederim" onlardan dönüş gelecek "xxx; belirttiğiniz okulda denklik vardır." diye. o kağıdı mezun oluncaya kadar saklayacaksanız, olur da ileride denklik kalkar ise sizin denkliğinizi tanımaları gerekecek. yökün sağı solu belli olmaz, kaldırabilirler her an denkliği. o yüzden elinizde bir belge olmalı. o belgeyi de bu şekilde elde edeceksiniz. ben gönderdim, dönüş bekliyorum.
tıp ve öğretmenlik dışındaki alanlarda direkt denklik yok diye biliyorum, denklik sınavına girmeleri gerekiyor tam emin değilim.
imkanınız var ise tıp okumanızı tavsiye ederim, hem ölmeyen bir meslek. hem 4 yıl okumuşken 2 yıl daha okursunuz doktor olursunuz. burada tus a girmek istemezseniz 2 yıl da master yapıp direkt uzman dr. olabilirsiniz, arkadaşlarım da ben de öyle yapacağız. onlar 3. sınıfta şuan, ben de bu sene başlıyorum hayırlısıyla.
aklınıza takılan başka soru olur ise ben yardımcı olmaya çalışırım, bayağı araştırdım o yüzden bilgi sahibiyim.
umarım hakkınızda hayırlısı olur.
arkadaşım milleti kandırmayın.ben 6 yıldır ukraynadayım. 3+1(150 m2) dayalı döşeli(lcd ekran tvden tüm odalardaki çift kişilik yataklara kadar, jakuziyden binanın havuzuna kadar herşey var) elektrik su dahil aylık 300 usd.
bu özellikte 300 dolara daire kirala 1 yıllık ev kiran benden. milleti kandırmanın alemi yok. bende ukraynaya öğrenci getiriyorum ancak olanı olduğu gibi anlatarak. küfür yemeyi çokmu seviyorsunuz ? bu adam senin sözlerine inanıp gelse öyle olmadığını görse ana avrat kaysa hoşunamı gidecek ? 3 kuruş için yapmayın şunu. ben 2 odalı it bağlasan durmaz eve 320 dolar veriyorum. evin tek özelliği çamaşır makinasının olması ve kablolu tv olması. hal böyleyken maşallah jakuziden tut havuza kadar. ulan hey allahım ya.