Siz kendiniz ne yapıyorsanız yapın ama insanların başını yakmayın...
Yıllardır yurt dışı öğrenimle ilgileniyorum, şu anda da Türkiyenin denklik vermediği bir Avrupa Ülkesinde öğrenim görüyorum...
Belki arkadaşlarını okula başladığı anda yök ukraynayı tanıdığı için burs vermiş olabilir, devlette verilen hak geri alınmaz kuralı olduğu için bursu geri alamazlar...
Bu gün Yök diyelimki X üniversitesini tanıyor...
Ama öyle bir durum oluyorki gelecek sene tanımıyor...
sizde 3 sene sonra mezun oldunuz geldiniz yök sizin diplomanızı tanıyacakmı?
Siz mezun olduktan sonra diplomanız ile başvuracaksınız, yök o zaman bakacak ben o okulu tanıyormuyum diye, o gün tanımıyorsa geçmiş olsun...
Siz deneyin görürsünüz...
Konuya son mesajım.
ben arkadaşlara yol gösterdim, gerekli araştırmayı kendileri de yapabilirler.
burası bir hukuk devlet ise ve ben gittiğimde denklik var iken okul okurken denkliği kaldırmışlar ise hak hukuk ne ise uygularım, kaldı ki öyle birşey söz konusu değildir. sizin gittiğiniz yıl denklik var ise sonrası sizi bağlamaz,
geçen yılki bulgaristan olayı gibi. adamlar denkliği kaldırınca denklik varken gidenler sorun yaratmadı, diğerleri almanya vb ülkelere geçiş yaptı.
dileyen istediği gibi araştırma yapabilir, ben iyi niyetim ile yardımcı olmaya çalıştım.
mesajınız için teşekkür ederim, arkadaşlar bu tartışmanın üzerine bilgi sahibi olmak için araştırma yapacaklardır.
benim de son mesajımdır, bilgi almak isteyen arkadaşlarımız pm atabilirler.
iyi forumlar.