ben sizin için söylemedim. mümkünatı yok diyen arkadaşlaraydı tepkim başından beri. ben de farkındayım biliyorum yüzde yüz verimi alamayacağımı. Aksini iddia etmedim. Ama olduğu kadar istiyorum. Asıl aksini iddia edenler olamaz böyle bir şey dedi.Tartışma buradan çıkmıştır. olay budur. Sıkıntı yok. İşi javasciptte oldukça iyi olan furkan adlı arkadaş halletmiştir. Zaman ayıran herkese teşekkürler.

pdesign adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yukarıda yazdığım mesajı okuduysanız ve halen sizin javascript bilginiz bu kadar diyorsanız, asıl ben size birşey söylemiyorum...

Yukarıdaki mesajımı okuyan birisi, yapılmasının imkansız olduğunu söylemediğimi farketmiştir. Sadece kusursuz ve %100 accurate çalışması mümkün değildir dedim. Tabiki mouseunu kaplumbağa gibi saniyede 3-5 pixel hızla, yukarı köşeye doğru götüren birisinin mouse hareketini yakalayabilirsiniz.

Ancak hızlı mouse hareketleri, browser tarafından, geniş aralıklarla algılanır. yani mouse u hızlıca çektiğinizde, önce başlangıç noktasını sonra son noktaya varana dek, belki 1-2 tane arada nokta algılar, veya kenara yakın olmanıza bağlı olarak belki de sadece 2 nokta algılarsınız, ve bu da düzgün analiz yapmanız için yeterli olmayabilir...

Elbette yapılır, getirirsiniz bana, 1 yaşındaki çocuğun mouse'u hareket ettirdiği hızda, mouse u hareket ettirip, aha bak verdi uyarıyı dersiniz... Sonra da, "işte yaptım bak" moduna girersiniz...

Ama o yaptığınız uygulamada, o uyarıyı verdirmeden 5 farklı şekilde o pencereyi kapatırım ben... Siz yapın, ben sözümün arkasındayım.

Demek istediğimiz bu, tabiki belirli kurallar çerçevesinde o uyarıyı gösterebilirsiniz. Ama %100 hassaslıkta olmaz... bırakın %100 ü, %80 bile olmaz.