buddy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sekmeyi kapatma uyarısını biliyor ve kullanıyorum. ancak verilen uyarı mesajlarını her tarayıcıda aynı şekilde göstermek mümkün olmayabiliyor. veya düşünün bu uyarı penceresi içine resim ekleme şansınız olmuyor. o nedenle böyle birşeye ihtiyaç duymaktayım. mümkünatı ne kadar yok denilse de başarıyla yapılmış örnekleri denk gelirse görmeniz çok da mümkündür. Bu isteğimin ne için olduğunu tahmin edilmesinin zor olmadığını düşünüyorum ancak görüyorum ki hala anlamakta zorluk çekenler oluyor. Bu isteği sıradan bir site için mi düşünüyorsunuz. O zaman yanılıyorsunuz diyeyim. Son noktayı koyayım.
iLoze adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya Anlaşma Yapıldı ve Teslim Edilmek Üzere..Sanırım Tartışmaya gerek yok
Yukarıda yazdığım mesajı okuduysanız ve halen sizin javascript bilginiz bu kadar diyorsanız, asıl ben size birşey söylemiyorum...

Yukarıdaki mesajımı okuyan birisi, yapılmasının imkansız olduğunu söylemediğimi farketmiştir. Sadece kusursuz ve %100 accurate çalışması mümkün değildir dedim. Tabiki mouseunu kaplumbağa gibi saniyede 3-5 pixel hızla, yukarı köşeye doğru götüren birisinin mouse hareketini yakalayabilirsiniz.

Ancak hızlı mouse hareketleri, browser tarafından, geniş aralıklarla algılanır. yani mouse u hızlıca çektiğinizde, önce başlangıç noktasını sonra son noktaya varana dek, belki 1-2 tane arada nokta algılar, veya kenara yakın olmanıza bağlı olarak belki de sadece 2 nokta algılarsınız, ve bu da düzgün analiz yapmanız için yeterli olmayabilir...

Elbette yapılır, getirirsiniz bana, 1 yaşındaki çocuğun mouse'u hareket ettirdiği hızda, mouse u hareket ettirip, aha bak verdi uyarıyı dersiniz... Sonra da, "işte yaptım bak" moduna girersiniz...

Ama o yaptığınız uygulamada, o uyarıyı verdirmeden 5 farklı şekilde o pencereyi kapatırım ben... Siz yapın, ben sözümün arkasındayım.

Demek istediğimiz bu, tabiki belirli kurallar çerçevesinde o uyarıyı gösterebilirsiniz. Ama %100 hassaslıkta olmaz... bırakın %100 ü, %80 bile olmaz.