Merhaba arkadaşlar.
3 farklı sorum var. Bilgili arkadaşlar yanıtlayabilirse çok sevinirim.
Öncelikle, diyelim ki ben bir firmadan dedicated aldım. Aldığım firmanın bana dedicated verip vermediğini nasıl anlayabilirim ?
Belki bana VDS verip beni kandırmak istedi nasıl anlayabilirim ? Linux olsa kullanıcı adı root olup olmamasından anlayabilirim derdim ama windows sunucular için bu nasıl anlaşılır ?
2 inci sorum ise ; Diyelim ki ben bir VDS aldım. Ama bana VPS verdiler. VDS veya VPS olduğunu nasıl anlarım ?
3 üncü sorum ise : Diyelim ki ben VDS i aldım. İçerisinede çok önemli bir yazılım kurdum ve VDS imin şifresini değiştirdim.
Peki sunucu sahibi benim VDS imin içerisindeki dosyaları benim şifremi değiştirmeden girip alabilirmi ? Ayrıca benim VDS e koymuş olduğum şifreyi görebilir mi ? Benim VDS imin içerisindeki dosyalar, sunucu sahiplerinin elinde ne kadar güvende ? İçerisinden dosyamı ne şekilde alabilir ?
Not : Sunucu sahiplerine kasıtlı olarak çalıyor, ediyor gibi şeyler söylemiyorum sakın yanlış anlaşılmasın. Sadece sunucu sahibinin elinde ne kadar güvende olduğunu merak ettiğimden açtım bu konuyu. Kimseye kasıtlı birşey söylemiyorum. Aklınıza o tür şeyler gelmesin arkadaşlar