Uçağın kargo kapısının dik bir açıda askeri araçların yükünü kaldıracağını sanmıyorum uçak kazalarında birbirini tetikleyen yüzlerce sebep olabilir pilotun uçağın yükünü + yakıt miktarını + yolcu sayısını yanlış hesaplamasından kaynaklanan birşey de olabilir dediğiniz gibi araçların hareket etmesiylede olabilir ancak kargo kapısı 4-5 askeri aracın yükünü kaldırabileceğini ben hiç tahmin etmem patır patır araçlar arkadan düşer diye tahmin ediyorum yinede uçuş veri kayıtcısının olayın neye sebep olduğunu söyleyecektir binlerce senaryo çıkabilir
kargo kapısına dayanması gerekmez , ağırlık merkezinin değişmesi için.Bulundukları ortamdan 1-2 metre ileri ya da geri hareket etmesi yetecektir bu yüzden cargo netleri kullanıluyor uçaklarda.Uçak kargo uçağı olduğundan yolcu etkenide ortadan kalkıyor fazla ya da az yakıt alması farklı bir olay unbalance durumunda zaten kalkmaması gerekirdi.Take offdan kısa bir süre sonra da ciddi büyüklükte (stalla sokacak kadar ) yakıt kaçağı olmayacağı için yakıt olayıda elenir.
kötü bir olay.