hocam pm atıyorum

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:20:36 -->-> Daha önceki mesaj 19:47:53 --

Sorun şu iki matrisin çarpımıyla ilgili bir program yazıyorum ama şartlar arasında for döngüsü kullanmamam gerektiğini söylüyor. Onu tam olarak yapamadım. Yazılacak programın şartları şunlar;

1) A ve B matrislerinin boyutları ekranda sorularak girilecek.
2) A ve B matrisleri double değişken tipinde tanımlanacak.
3) Programı yazarken for döngüsü kullanılmayacak. Onun yerine while veya do while döngüleri kullanılacak.
4) A ve B matrislerinin elemanları ekrandan sırasıyla girilecek. Önce A matrisinin elemanları, sonra B matrisinin elemanları.
5) Ekrana “A.B çarpımını istiyorsanız 1 tuşuna B.A çarpımını istiyorsanız 2 tuşuna basın” yazısı çıkacak. Kullanıcı başka bir tuşa basarsa ekrana “Yanlış tuşa bastınız. 1 veya 2 tuşundan birine basınız” yazısı çıkacak ve kullanıcıdan 1 veya 2 tuşuna basması beklenecek.
6) Matris çarpımında boyut uyuşmazlığı varsa, yani matrisler çarpılamıyorsa ekrana “Boyut uyuşmazlığından dolayı matris çarpımı yapılamaz. Matrisleri tekrar tanımlayıp girmek istiyor musunuz?” yazısı çıkacak. Soruya cevap olarak kullanıcı “E” veya “e” harfine bastığından tekrar başa dönülecek. Kullanıcı başka herhangi bir tuşa bastığında program sonlanacak.
7) Çarpma işlemi sonucunda oluşan C matrisi ekrana matris formunda yazdırılacak.
8) Çarpma işlemi bittikten sonra kullanıcıya devam etmek isteyip istemediği sorulacak. Kulanıcı “e” veya “E” harfine bastığında program başa dönüp tekrar A ve B matrislerinin boyutlarının ve elemanlarının girilmesi istenecek. Kullanıcı “e “ ve “E” harfleri dışında başka bir harfe bastığında program sonlanacak.