Selamlar,

Ptt'den kargolarımzı takip etmek için ufak bi sorgu sayfası oluşturmak istiyoruz fakat beceremedik

olay şu

Barkod numarası bilinen bir gönderinin hangi işlemlerden geçtiğini öğrenmeye olanak sağlayan web servisin
kullanımı şu şekildedir;

BAĞLANTI ADRESİ

Müşteriler, Web-Service’e ve kullanımı için gerekli wsdl dosyasına şu adreslerden ulaşabilirler:

https://pttws.ptt.gov.tr/GonderiTakip/services/Sorgu adresindeki gonderiSorgu metodu ve wsdl adresi;

https://pttws.ptt.gov.tr/GonderiTaki...ces/Sorgu?wsdl ‘dir.

INPUT PARAMETRELERİ

Müşteriler, gönderinin son durumlarını görebilmeleri için şu parametreyi girmeleri gerekmektedir:

1- Barkod No (String): Durumu sorgulanacak gönderiye ait barkod numarası
2- Kullanıcı (String) : PttWs
3- Sifre (String): deneme123

OUTPUT PARAMETRELERİ

Müşteriler, Web-Service ile gönderi sorgulamaları durumunda servisten şu veriler dönecektir:

1- sonucKodu (int): Yapılan sorgulamanın sonuç kodu.
2- sonucAciklama (String) : Yapılan sorgulamanın başarı durumunu açıklayan cümle.
3- BARNO (String) : Gönderiye ait barkod numarası.
4- IMERK (String) : Gönderinin kabul edildiği merkez.
5- VMERK (String) : Gönderinin varış merkez (eğer teslim edilmişse).
6- GR (String) : Gönderinin ağırlığı(Gram cinsinden).
7- GONUCR (String) : Gönderinin ücreti.
8- EKHIZ (String) : Gönderiye ait -varsa- ek hizmetler.
9- DEGKONUCR (String) : Gönderiye ait -varsa- değer konulmuş ücret.
10- ODSARUCR (String) : Gönderiye ait -varsa- ödeme şartlı ücreti.
11- ITARIH (String) : Gönderinin kabul edildiği tarih.
12- TESALAN (String) : Gönderiyi teslim alan kişinin adı ve soyadı(eğer teslim edilmişse).
13- GONDEREN (String) : Gönderiyi gönderen kişinin adı ve soyadı.
14- ALICI (String) : Gönderinin gönderildiği kişi.
15- safahatlar (GonderiSafahat[]): İçinde gönderilerin bilgilerini barındıran obje array’i. Başka bir deyişle,
gönderiye ait dört niteliği içerir. GonderiSafahat Class yapısı şu şekildedir;

public class GonderiSafahat 
{ 

Integer 
String 
String 
String 

} 

siraNo;//Gönderinin geçtiği işlem sırası 
ISLEM;//Gönderinin geçtiği işlem 
IMERK;//İşlemin meydana geldiği merkez 
ITARIH;//İşlemin meydana geldiği tarih
Yukarıdaki periyodu izleyerek yapmak gerekir yani bizim amacımız bir sorgu olacak oraya barkod numarasını girdiğimizde ptt'nin xml den çekip bize sonucu göstericek yardımcı olabilicek arkadaşlar varmıdır?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:15:26 -->-> Daha önceki mesaj 17:12:37 --

Ben şöyle birşey yaptım fakat devamı olmadı html form yapmak lazım bu konuda yardım istiyorum beceremedim

<? 
header ('Content-type: text/html; charset=utf-8'); 
$client = new SoapClient("https://pttws.ptt.gov.tr/GonderiTakip/services/Sorgu?wsdl"); 
$_POST['barkodno'] *= 1; 
try{ 
  $requestData = array(  
    "Barkod_No" => $_POST['barkodno'], 
    "user" => "PttWs", 
    "sifre" => "deneme123" 
    ); 
  $result = $client->OutputTum($requestData); 
  if ($result->OutputTum){ 
echo 'veri alındı'; 
  }else{ 
    echo "numara hatalı"; 
  } 
} 
catch (Exception $ex){ 
  echo $ex->faultstring; 
} 
?>

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:28:17 -->-> Daha önceki mesaj 17:15:26 --

PTT kargonun api sisteminden veri almam gerekiyor. C# örnekleri verilmiş. Ancak web programlama üzerine herhangi bir örnek bulamadım.
Curl ile POST'mu edilmesi gerekiyor tam olarak anlamış değilim yardımcı olabilicek arkadaşlar yokmu ?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:15:31 -->-> Daha önceki mesaj 17:28:17 --

Yokmu yardım edecek biri ya koskoaca forumda ?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:29:18 -->-> Daha önceki mesaj 18:15:31 --

sağolun arkadaşlar koskoaca forumda tek bir kişi bile yardımcı olmadı