ingilizceyle turkcenin farkindan dolayi ingilizce spinner yazmaya gore belki 50 kat fazla ugrastiracak bir proje. soyle ki, ingilizce spinnerde kelime - kelime bazli degisim soz konusu, kelimenin anlami degistiginde zaten kelime de degisiyor. ama turkce sondan eklemeli oldugu icin, her bir yeni ek icin yeni bir alternatif kelime tanimlanmali.

ornek:

okul - egitim yuvasi
okula- egitim yuvasina
okuldan- egitim yuvasindan
okulda- egitim yuvasinda
okuldakiler- egitim yuvasindakiler
.
.
.

yani, okul kelimesinin sonuna gelebilecek her bir ek icin (ki bu ekler istedigimiz kadar turetilebilir) yeni bir alternatif kelime tanimlanmali. Yani yaptigimiz sey, 1 kelime icin belki 10 belki 20 kez daha fazla ugrasmak demek. fakat ingilizce de okul kelimesi sabit olup, on eki olan, at, in, on, from gibi ekler oldugu icin, spinlemek icin sadece okul kelimesinin (school) alternatifi gerekli, 1 kez girdiginizde yeterli oluyor. fakat turkcede, ana kelimenin yapisi degistigi icin, olabilecek her bir ek icin ayri bir alternatif kelime tanimlanmali. Hem de manuel yapilmali cunku yarin obur gun, okuldakiler yerine okuldekiler diye donusturdugu zaman spinnerin hicbir anlami kalmaz.