Bilo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ingiltereyi örnek verdiğiniz için onun üzerinden gidiyorum;

"Bu ingilterenin seçimi" demişsiniz... yani bizim bi ingilizler kadar bile kafamız çalışmıyormu yani... Sizin yazdığınız uzantılar herkes tarafından biliniyor. Ama ingiltere şöyle yaptı;

Verdiğiniz uzantılarda alan adlarını satıyor, parasını alıyor, tamam.

Amaaa, esas altyapısı şöyle;
Kendi ülkesine ait her ne sitesi kurmak istiyorsanız, ".uk" nın üzerine ona ilişkin alan adını açıyor. Polisler için ".police" yi kullanıyor, hükümete özel alanlar için takısız kullanıyor (ingiltere kütüphanesi, parlementosu, vs.vs. gibi), okulları için .sch ı kullanıyor... yani adamlar kendi uzantısını hakkıyla kullanıyor, yetmiyormuş gibi diğer uzantıların sonlarınada ekleyip gayette güzel nemalanıyor... ama bizde tık yok... pardon var; ".nic.tr" ve "tsk.tr" başka varsada bilmiyorum... yani bizde tbmm.tr yok, yada mkutup.tr de yok...

ama haklısınız, bu bizim seçimimiz... nasıl olduysa düşünememişiz işte... ama nasıl oluyorsa 1985 lerde jenerik alan adlarını almayı becermişiz
Bak sana bir lakırtı konusu daha vereyim de bir süre sonra onun içinde başlık aç. Niye SMS mesajlarında Türkçe karakter kullanamıyorsun? Hiç bunu düşündün mü? Bir kaç sene öncesine kadar Türkçe karakter kullandığında 1 karakter yerine 3-4 karakter harcamış oluyordun sistemde. Şu an durum nedir bilmiyorum. Söyle bakalım neden Türkçe karakter kullanamıyorsun? Almanlar "ü" harfini kullanabilirken sen niye "ç, ş, ı" harflerini kullanamıyorsun?

Çünkü vakti zamanında bu SMS kriterlerinin belirleneceği görüşmelere gönderilen Türk heyeti toplantılara katılmak yerine gittikleri gavuristan memleketini gezmeyi yeğlemişler ve ondan dolayı Türkçe karakter kullanılmıyor SMS 'lerde diye bir şehir efsanesi vardır.

Biraz da buna kafa yor.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:03:51 -->-> Daha önceki mesaj 00:55:04 --

Not : Yeni DNS sunucusu oluşturulması ve o sunucu üzerinden yeni domain'ler verilmesi konusunda @anx nick'li arkadaşımızın projesi vardı. Onun araştırmalarına göre yurtdışında bu tarz bir çalışma yapan bir yer varmış zaten. Eğer niye ICANN 'ın tekelinde bu işler diye Başbakanınızın yolundan gidip "olmaz onu da millileştireceğiz" derseniz @anx size bu konuda daha nitelikli bilgiler aktaracaktır. Benim refere ettiğimi söyleyin, size çay bile ısmarlar