e tam üstüne bastın, esas konu zaten bu ya üstadım

.. tek cümle ile açıklamışsınız işte... benim anladığım şudur... ".com" dan sonra ne gelirse gelsin (veya .gov veya .mil), ".com" göçtümü altındakilerde göçer

... bu iş bu kadar basit... ama ".tr" bize ait olduğunda ".com" gibi bir şey ile bağlantımız olmaz.... zaten yeni girecek uzantılarında esas amacı bu... 1 trilyon lira civarında bir parayı bastırıyorsun alıyorsun... hatta hatta kendinde barındırabiliyorsun... e tabi fazla derinlere inipte icaniydi dns di, ns di filan diyede fazla kurcalamasak iyi olur

.
Arkadaşlar anlatmış ama anlamamakta ısrar ediyorsun Arkadaşım .tr uzantısı zaten Türkiye'ye verilmiş. TR uzantısını yönetim hakkını Türkiye'de yetkilendirilen ODTÜ'ye bağlı NİC.TR, kullanıma sunarken Domain.TR yerine subdomain yolunu tercih etmiş. .TR uzantısını Türkiye kendi kafasına göre almıyor. icann tahsis ediyor yani internetin sahibi Amerikalılar tahsis ediyor. Basitçe söylersek internetin beyni Amerika'da .TR uzantısını kullansan bile icann'ın kurallarına uymak zorundasın. Çünkü patron icann ve amerika kuralları onlar koyuyor. Öyle .TR benim ben istediğimi yaparım dersen icann'ın sopasını yersin.