Arkadaş bari bilginiz yok, kalkıp da yorum yapmayın. Türkiye'nin uzantısı tr'dir. Ancak ODTÜ ile ortaklaşa kurulan nic.tr isimli kuruluş veyahut bu işin başındaki şahıslar direkt .tr uzantı satışı yapmamışlardır ve önüne subdomain açarak .com.tr, .net.tr, .org.tr gibi bir çok subdomain türetmişler ve para basıyorlar.
Hemen hemen bir çok ülkede alan adı uzantılarını yöneten bir üst kuruluş vardır. Kimse ülkelere ait alan adlarının uzantılarını canının istediği gibi alamaz.
.uk, .de, .al, .az, .ca, .au, .nz, .br, .il vb. uzantıların hepsi bir makamın izni, onayı ile alınır.
Gereksiz bir başlık açıp da kendi kendinize bir şeyler söylemek istemiş olabilirsiniz ancak bilmediğiniz şeyleri de biliyormuş gibi yorumlamayın.
Ya bakın sayın kedi... artık yoruyorsunuz beni... her başlık açtığımda zıplayıp geliyor, sonrada özür diliyorsunuz... bilmiyorsanız susun... konuyu okuyun ve anlayın... sürekli saptırıyorsunuz... ben konuşmamak için susuyor, olayın ne olduğunu bildiğimi (ki herkes biliyor pekala), ama burada ne yazıkki konuşulamayacağını söylüyorum... siz gelip yine ithamda bulunuyorsunuz... evet adamlar para basıyor, haklısınız... bende diyorumki, elalemin var, bizim yok, neden milletin uzantısının poposunda dolaşıyoruz, biz bir şey yapamazmıyız bunca yıldır besleme gibi alan adımızı kullanamadan dolaşıyoruz ortalıkta diyorum, siz yine olaya bodoslama girip yine yüklenmeye başlıyorsunuz... lütfen yani... lütfen...
Bir bilirkişi olarak yorum yapıyorum.
.tr domainin yönetimi ODTU'deki Nic.tr'den bağımsız hale getiriliyor. DNS serverlar kuruldu. nic.tr'den aktarmalar yapılıyor. Online domain satış sistemi de yazılmaktadır. .tr domain uzantısı direk olarak son kullanıcılara satışa sunulacaktır kısa bir zaman içerisinde.
Trollüğe gerek yok.
işte bu sevindirici haber... umarım tez zamanda sonuçlanırda, bunca yıldır sömürüldüğümüzün acısını çıkarırız biran önce...