digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Parasını ödersem her istediğimi yaparım diyemezsin. Yanlış bir düşünce tarzı bu.

Bundaki garip durum nedir? Ev kiralama profesyonel bir ticaret değildir. Kişisel bir ticarettir. Oteller profesyonel ticaret yapar ama sen gittiğin her otelde içeri giremezsin parasını tam versen bile. Kıyafetine bakarlar, yanındakilere bakarlar, otelin müşteri protföyüne uygunsan, diğer müşterilere sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorlarsa sana oda var derler. Tipini beğenmezlerse oda yok derler. Tipini beğenmezse evi sana vermez, adam bakkal değil herkese ev kiralamak zorunda değil.

Ev konusunda da sen evde ordu falan besleyemezsin. Evde yaşayacak kişi sayısı vesaire sözleşmede belirtilebilir. Sen yarın çıkar gidersin o ev sahibi diğer ev sahiplerine karşı sorumludur. Ev sahibi sadece kirasını zamanında ödeyen değil, aynı zamanda başına bela olmayacak, komşulara sıkıntı yaratmayacak, eve zarar vermeyecek kiracı ister. O evde kimin kaç kişi ile ne şekilde yaşayacağına ev sahibi karar verir. Parayı veririm ne istersem yaparım diyemezsin. Parayı verip ne istersem yaparım diyorsan müstakil ev satın alacaksın. İsterse herşeyi kira sözleşmesine yazar ev sahibi.

yazdığımı yanlış yorumlamışsın

kısaca ev sahibi evde kaç kişinin yaşayacağına karışamaz bana göre.

"O evde kimin kaç kişi ile ne şekilde yaşayacağına ev sahibi karar verir.",

Bu yargın en yanlış olanı , ne yani ben evlendim , sözleşmeye 2 kişi yaşayacak yazdı ( Bu arada ilk defa sözleşmede kaç kişinin yaşayacağının belirtildiğini duydum )

1 yıl sonra çocuğum oldu yani 3. bir kişi eve geldi ; ben evden çıkacakmıyım ?

Sözleşmelerde özel olarak madde koydurtmadığın sürece , evde illegal bir şey yapmadığın sürece ev sahibi evde nabıyon , kim kalıyor diye sorgulayamaz , soramaz , müdahil olamaz.

Son olarak otel ile ilgili verdiğin örneğin tam tersini defalarca yaşadım.
Otellerde ne adamlar gördüm , adam donla eski püskü şeyle otele gelmiş ama vip odayı 1 ay kapatmış

Bir kere otel, motel , tatil köyü , pansiyon oda verirken sana şunu giyecen bunu giyecen ( istisnalar dışında ) diye şart koşmaz , oda ücretini ödersin , ister donla gidersin ister donsuz