digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
250 lira nedir hocam?
İnsan semobolik bir para ister. Amaç kediye çok para veren çok iyi bakar değildir. Kediye para verecek kadar ciddi bir alıcı bulmaktır. 50-60 lira gibi sembolik bir rakam yerine 250 lira istiyorsun. Kedin çok sevimli ama cins değil. Bildiğin tekir kırması. Bunu sahiplenecek güzel kalpli birini bulmak lazım. 1000 lira verilir dediğin kedilerin yavruları da 1000 lira ediyor senede 5-6 tane yavru veriyorlar. O ücreti daha sembolik bir rakama çekmeni tavsiye ederim. Bu kediyi alan adam aşıları, iç dış paraziti, kum kutusu, tırmalama çubuğu maması falan derken zaten cebinden bir kaç yüz lira verecek ilk 1-2 ayda. Bir de sana 250 lira mı verecek? Mantıklı olmak lazım. Benim ofisin bahçesinde 1 aylık 4 minik yavru var. Sahiplenecek sorumlu adamlara 100 lira ben cebimden vereceğim neredeyse )))
Güzel ağbiciğim, buradaki mevzu para değil. Varsa eğer Antalya'da kedi köpek besleyen ve gerçekten vicdan sahibi biri zaten para istemem. Alacak kişi geldiği zaman zaten benim bahçemdeki kedi köpek kalabalığından anlar bu olayın bir ticaret olmadığını. Ben 50 TL yazsaydım işte o zaman ticaret gibi olurdu. Ama yüksek bir rakam verdiği zaman değerli oluyor diye düşünerek o rakamı yazdım. Yoksa güvendiğim biri olsun, ne diye para isteyeyim?