bobik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O ücretsiz olarak verilen kedilerin vahameti hakkında bilgin var mı? Ücretsiz olarak aldığın şeyle para verip sahiplendiğin şey bir olur mu? Şu ana kadar birçok kedi köpek sahiplendirdim, ama üzülen yine ben oldum. Üzgünüm, ama çatlamak üzere olduğun merak dürtünü tatmin edemeyeceğim.
Evet bazıları hakkında bilgim var. Kalkıp gidiş-dönüş ortalama 150 km yol teptiğimi biliyorum. Yakuplu beylikdüzü - küçük çekmece, yeşilköy taraflına gidip kedi sahiplenmek için gittim. Sahiplendim de, tekir kedisi sarı idi. Aşısı paraziti ve tüy için ilaçları falan almıştım. Sonrasın da bakamayacağımı anladığımda uygun bir dile ile aradım kendileri de ayrılıktan üzüldüklerini ve gerekirse geleceklerini söylediler bende zahmet etmeyin getiririm diyip kafesine koyup götürdüm.

Kedinin hiç bir sağlıksal sorunu yoktu. Merak dürtüm açık ve net tatmin edip etmeyeceğiniz size kalmış tatmin edilecek bir durum yok ortada. 250 liraya verdiğiniz kedi arkadaşında dediği sokak da her an karşıma çıkan sokak kedisi gibi görünüyor. Veterinire götürüp aşı ve bakımlarını yaptırın ki aşı kimlik kartını falan çıkartıp cinsini de öğrenin. Sonuçda ben almak istiyorsam sizden kediyi cinsini bilmem gerekiyor.

Boş muhalefet yapıp atarlı atarlı konuşma yapılacak bir durum söz konusu olduğunu sanmıyorum ben.
İyi akşamlar, kedinize iyi bakın. Çünkü onlar dost canlısıdır.