İnternet cafe işletiyorsun hakim karşısına çıkıp " Kusura bakmayın ben deep frezeyo parasız biliyordum paralı olduğunu bilseydim yüklemezdim " dersen hakim dahil herkez sana güler...
Biraz mantıklı savunun kendinizi eğer internetteki profesyonel programların lisanslı olduğunu bilmiyorsan öğrenemediysen zaten kapat o cafeyi hiç işletme...
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Hocam ben 99 dan beri cafe işletiyorum. Dünkü tazelerden değilim kendime güldürcek. Mesajın biraz ağır olmuş senin.
Bak şimdi ben bu dp programını hiç yoksa 3-5 senedir kullanıyorum, fakat inan bana lisanslı olduğunu tutanağı kafamıza yiyince öğrendim. Cafeci bir çok arkadaş da yeni duyuyor lisanslı olduğunu. Ayrıca bu talihsiz olaydan sonra programın lisasn ücretini öğreneyim dedim. İnan bana bir site vardı fiyat veren. Oda kimin sitesi, neyin sitesi belli bile değildi. Bulmak içinde rahat 15-20 dk arama yaptım. Düşün artık gerisini. Ortada büyük bir tezgah var bu bariz belli.
üstad yapacağınız şey şu noter getirip programları sildikten sonra bunu onaylattıracaksın mahkeme aşamasında da iznim ve bilgim dışında programları x kişisi kurdu benim programları lisanssız kullanma gibi bir amacım ve kastım yoktu diyeceksin
Üstad açıkcası bana bu dediklerin pek mantıklı gelmedi. Çünkü suç ortada. Ben haksızım bunu gayet iyi biliyorum. Ama fatura çok abartılı itirazım buna sadece.
O tutanağı imzaladığın için yapacağın bir şey yok. Uzlaşmadan mahkemeye gidersen kesinlikle kaybedersin, hukuk'da ben bilmiyordum diye bir savunma şekli kesinlikle kabul edilemez. Tek çaren uzlaşmak, eğer uzlaşmazsan çok büyük rakamlarda tazminata mahkum edilirsin... Yine de emin olmak için bir avukata danışmalısın bu işi ciddiye almalısın..
Uzlaşma yoluna gideceğim büyük ihtimalle. Bakalım ne olacak, bekleyip göreceğiz.