OpenVZ = open source virtuozzo
Linux icin openvz oneririm.
Bu arada sanirim JaguarHost belirtilen mantikla ucuza key sagliyordu. İrtibata gecmenizde fayda var.
Teşekkürler, bakacağım.
32 gb ramlı tahmini 2bin 500 liralık bir server alıp nidc de barındırmak istiyorum sanallaştırma için openvz mi tercih etsem eksilerim ne olur ? virtuozzo tercih etsem artılarım ne olur ? merakımdan soruyorum yanlış anlamayın çünkü kararsız kaldım gayet güzel bir konu açmışsınız virtuozzo kullanmam gerektiğine kanaat getirirsem katılmak isterim.
Öncelikle ne yapcağınıza karar vermeniz gerekmekte. VDS satışı yapmayı düşünüyorsanız eğer, ESXI şart eğer biraz daha tasaruflu rami kullanayim diye düşünüyorsanız ; Buradada en çok ne satacağınız önemli şöyle ki ;
Windows sunucu satışım daha yoğun olacak derseniz eğer windows sunucu üstüne virtuozzo kurulabilir ve windows vps satışı yapılabilir linux sunucular içinse vmware workstation kurulabilir.
Eğer tam tersi linux daha çok satarım derseniz proxmox öneririm, linuxları openvz windowsları vds olarak sanallaştırabilirsiniz. Üsteki önerimin tam tersidir buda.
Bu openvz, virtuozzo mantığı ana makina çekirdeğinden yararlanarak paylaşımlı olarak vps ler oluşturur ve dinamik kullanıma göre alan tüketimi sağlanır.
VDS ise verdiğiniz kaynağı ana makinadan tam olarak tüketerek kullanır. (Bazı opsiyonel ayarları mevcut tabi.)
Burada seçim sizin...