poetry74 hocam penguen güncellemesinden etkilenmeyen ve aşırı çalışma yapılmayan sitelerimde düştü. Alexa değerleri hala düşmeye devam ediyor ancak hit yok bu nasıl oluyor anlamadım alexa bol hitliyken 160 bin gibi değerlerde iken şimde 140 bin gibi değerlere düştü. Sanırım çok patlayan var ondan olabilir diye düşünüyorum.
Googleye değerlendirme gönderdim 3 siteye cevap göndermiş elle yapılan bir spam yok diyor.
Ayrıca dikkatimi çeken şöyle bir husus var bu ara rss den konu çeken 1 aylık blogların sayısında bir hayli artış oldu. Bu bir aylık siteler 1. sıralarda yer alıyor. ben dalgalanmanın halen devam ettiğini ve ortalama 1-2 hafta içerisinde eski düzene geleceğini düşünüyorum. Belki de yanılıyorum bilemiyorum.
Eğer böyle devam ederse kullanıcılar da bir şey bulamayacak. Bugün bir arama yaptığımda spam yeni bir site karşıma çıktı. Konuyu rss den çekmiş ve sadece başlık var içerik sıfır. Adam ilgili aramada 1. sayfa 1. sıra enteresan diyorum başka da bir şey demiyorum.
Aynı şekilde seninki gibi olan bir sitemde panda ve penguenden yırttı EMD ye takıldı.Sonucta takılan siteden kolay kolay hayır gelmiyo mudahale edince daha kötü sonuclara gidiyor.
Dediğim gibi farklı siteler acıp 2 3 koldan saldırmak şimdilik daha iyi bir çözüm getirir önce google ne yapacagına tam karar verip bi sistemi oturtsunda.