Arkadaşlar öncelikle ilginiz için teşekkürler,
Konu açma amacım " Sanırım yapılacak fazla birşey yok böyle bir olay başına gelen varmı ? " sorusunu sormak. Zaten Google'da karşıma alacak değilim.
Bazı noktalarda Google haklı ama bazı noktalarda'da ben haklıyım. Bir çok konuda bilgim var belki yanlış ama bildiklerim şunlar ;
Öncelikle android marka olabilir ama androidmarket kelimesi bir marka değil 2 cümleden oluşan farklı bir cümledir. Ayrıca android jenerik bir kelime'dir ve market kelimeside farklı bir kelimedir. AndroidMarket kelimesi farklı anlamlara taşınabilir.
Hepsinden geçtim ben bu domaini 2010 'da aldım ve aldığımda ne marka başvurusu nede başka bir resmi belge yoktu. Burada Google'un kullandığı koz şudur ;
Android Market domaini'ni bizden önce almış olabilir ama Android Market kelimesini biz bilinen bir marka haline getirdik ve sitesinde bizim materyellerimizi kullanıyor.
Domaini geri alsam bile sonuçta bu Android Logosunu izinsiz kullandığım için Tazminat davası bile açabilir. Zaten 2 yıl gibi bir sürede adsense aracılığı ile 15 bin dolar gibi bir para bıraktı bana çoğunu aramak bencillik olur.
Şimdi iki seçeneğim var ya itiraz edip domaini geri alacağım ancak hiç bir şekilde kullanamayacağım yada paşa paşa domaini onlara vereceğiz.
siteyi başka bir domaine kursan ? domaini bencede ver zorluk çıkartma bence sonuçta ekmek yiyoruz.