KraLL54 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki php öğreneceğim diyelim ve hiç bir bilgim yok. HTML felan öğrenmeme gerek var mı?
şöyle diyim hocam html/css öğrenmeden de yapabilirsiniz fakat şöyle bir durum var bir web sitesi yapacağınız zaman html/css kim yazacak? dışarıya yaptırmak zorunda kalırsınız ufak tefek değişlikler için sürekli problem çıkartır benim size tavsiyem php'den önce html vs css iyi derece bilmek kavramak daha sonra php başlayıp öğrenmek ve php başlarken de direkt nesle tabanlı olarak değilde düz yazarak başlayabilirsiniz bu sayede daha rahat anlar ve daha rahat ilerlersiniz ihtiyaçlar doğrultusunda da nesle tabanlı çalışmalar / codeigniter gibi hazır framework çatısı altında da çalışabilirsiniz. Bu şekilde anlatmamın sebebi ise bir zamanlar bende nasıl hemen öğrenirim php'yi nasıl iyi yazılımcı olurum gibi arayıp düşünmemdi. Fakat kendinizi hızlandırmak ve pratik konusunda geliştirmek istiyorsanız kesinlikle bir işe girmelisiniz şahsen ben ne kitapla yapabildim nede görsel videolarla, bir işe girip ihtiyaçlar doğrultusunda ilerleyerek geliştirdim kendimi ve hala geliştirmeye devam ediyorum. Ayrıca forumda biraz daha araştırırsanız sanırım "karacoder" nickli arkadaşın güzel bir makalesi vardı bu konuyla ilgili öyle hatırlıyorum sevgiler.