Yenile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rusya ve ruscayla surekli isim oldugu icin bende ogrenmeye yeltendim ama siz yeltenmeyin.

Rus bakanlarin ve putin in turkce dil uzmani ve cevirmeni : ruscayi sonradan ogrenenler maksimum %60 ogrenebilirler dedikten sonra ben bu dili ogrenmekten vazgectim. Tamamen pratige dayali bir dil. Yine de sansinizi zorlayin belki ogrenirsiniz. Haraso :-)

Tapatalk
Gözünüzde büyütmeyin.
Akademik benlik algısı diye bir şey vardır.
Ben yapamam diyen bir öğrenci o konuyu asla öğrenemez.
Ben yapabilirim diyen ise geri zekalı bile olsa normal insanlar 1 senede öğreniyorsa 2-3 sene de sürse öğrenir.
Rusçanın zor olması öğrenebilmeyi imkansızlaştırmaz, sadece daha kolay dillere göre öğrenme süresini uzatır.

Bu söylediğni açıklayan uzman sadece ahmak olabilir.
Muhtemelen Rusların övünmek için kullandıkları bir şey bu dillerinin zor olması. Benim de ne kadar rus arkadaşım varsa Rusça çok zor bir dil diyor. Eee Türkçe çok kolay sanki, 5 senedir Türkiye'de yaşayan Ruslarla bir konuşun bakalım, aksansız, doğru düzgün konulabilen var mı? Bir de Rusya'da 5 senedir yaşayan Türklere bakın. )))
Rusça actfl'nin öğrenilmezi zor diller kategorilendirmesinde Türkçe ile birlikte 3. grupta. 4. yani en zor grupta Arapça, Mandarince, Kantonca gibi diller var.

%60 değil 1-2 senede roman yazacak kadar öğrenebilirsin.
Dünya iletişim dünyası, her gün skype da bulduğun rus arkadaşlarla yarım saat pratik konuşabilirsin.

Bu tamamen ilgi alaka ve emek ile orantılı bir şey.
3-4 yaşında bir rus çocuğu senden daha zeki değildir ama o öğrenebiliyor.
Rusça konuşanların zeka düzeyi de bizden yüksek değil.
Pratik gerektiren bir dil, ezberi çoksa, siz de ona göre dersinizi çalışacaksınız.
Burada %60 öğrenme meselesi, az emek harcayarak çok öğrenmek isteyenlere bir göndermedir en fazla.
Yoksa 20 yaşından sonra Rusça öğrenip akademik makaleler yazan tonla adam var.