Mesajın için teşekkürler, bencede bir yazılımcı php ve .net bilmeli, belki ilerde node.js'de buna eklenebilir. Benim masaüstü gibi bir uygulama geliştirme niyetim şuan için pek yok. Ben en hızlı bir şekilde profesyonel olarak bir yazılım dilini kullanabilmek istiyorum. c# sık sık problemler çıkarıyor bu beni yavaşlatıyor. Hosting olayları zaten apayrı bir problem. Bu benim gibi bir firmaya bağlı olmadan yani tek başına birşeyler yapmak isteyenler için zaman kaybetme anlamına geliyor. Veritabanının servera upload(Restore) edilmesi, veritabanının yönetilmesi vs. hep problem. Şimdiye kadar yüzü aşkın mysql veritabanının yedeklenmesi, upload edilmesi, sorgularla içeriğinin server üzerinde değiştirilmesi işlerini bir iki dakikada hallediyordum ama .net'de böyle kolay olmadı. Belki bir gösteren olsa 1 dakikada çözeceğim şeyler ama dediğim gibi gösteren biri yok. PHP'de bu tarz problemlere daha kolay çözümler bulabilirim diye düşünüyorum, asp.net'in yaptığı herşeyi php fazlasıyla yapıyor. Seo bakımından web formlardan daha iyi, belki mvc'den de daha iyidir. Ayrıca açık kaynak kodlu, birçok proje rahatlıkla incelenebilir.

asp.net'e 6-7 ay daha vakit ayırıp çok fazla ilerleme kaydedememekten korkuyorum, bunun yerine php öğrenmeye çalışsam 4-5 ayda kurumsal firmaların içeriklerini girebilecekleri, fotoğraf ve video ekleyebilecekleri web siteleri yapabilir miyim diye merak ediyorum. Başka kimse birşey yazmassa php'ye şuan için başlamayacağım ümit veren kimse yok çünkü