Burada tercih tamamen sana kalmış sen eğer ben microsoft ürünler ile geliştirme yapacağım diyosan .net'e devam et. Fakat ben open source dünyasına adım atacağım bıktım artık bu tekelden diyorsan PHP senin için güzel bir başlangıç noktası. PHP'ye geçiş noktasında şunu söyleyebilirim. Programlama mantığı neredeyse tüm dillerde aynıdır, farklı olan şey yazım kuralları gibi detaylardır. Sizde konuda ki mesajınızda wordpress,joomla gibi cmsler ile ugraştığınızı belirtmişsiniz bu şekilde az çok PHP yazım kurallarına aşinasınızdır. İşin şu kısmına da açıklık getireyim. Benim düşüncemde eğer siz masaüstü bir yazılımla birlikte entegre çalışacak çok büyük iş sistemleri geliştireceksiniz(erp,vb.) bu konuda .net size daha çok kolaylık sağlayacaktır. Fakat blog sistemleri, cms sistemleri, kurumsal siteler için PHP her zaman bir kaç adım daha öndedir.
Son zamanlarda yazılım konusuna bakış açım değişti, bence yazılımcının dil fanatikliği yapması olayın doğasına ters, gerçek yazılımcı .net de bilmelidir php'de, ve diğer dilleri de. Müşteri isteği, yapılan projenin gidişatına uygun olarak hepsini kullanabilecek düzeyde olmalı. Yok ben bunu kullanmam deme gibi bir lüksümüz olmamalı.