Raid kartı disk bozmaz arkadaşlar, uyumsuz olsa bile sadece diski drop eder. Girersiniz "foreign configuration detected" der yakala dersiniz diski up edersiniz tekrar. Diski bozan tek şey üretim hatası ve yüktür. SSD disklerde yük altında bozulurlar, SAS disklerde, SATA Enterprise ve sata disklerde. Farkları ne zaman bozulacaklarıdır. Zaten disk arızası diye birşey olmasa raid yapılmazdı.

@webadam

İlk mesajımda da yazdım, size cevap verdiğim epostada da yazdım. Siz raid arrayinizin uctuğunu iddia ettiniz, bizde eğer raid arrayiniz ucmussa iade alırız dedik, iade şartlarını kabul etmediniz ki şartta öne sürmedik zaten ürünü gönderin paranızı ödiyelim hemen dedik. Normalde olan budur zaten. Hayır dediniz, kullanmaya devam edeceğiz dediniz bizde eğer raid arrayi ucurursa makina herhangi bir şekilde anında iade alırız dedik. Tek disk arızasında raid array kesinlikle ucmaz bunu sizinle 1 saate yakın telefonda görüştüm, nitekim uçmamıştıda. Şu anda da iki diskin arıza yaptığına inanmıyorum. Ne makinaya ulaşabileceğimiz ortamı sağlıyorsunuz, ne loglara bakmamızı nede raid kartı bilgilerine. Hoş geçen seferde logları silmiştiniz zaten, kullanıcı hatasıdır dedik geçtik. Allahtan raid logları ayrı tutuluyor raid kartı içinde onları görebildik. Gördüğümüzde de arraydeki bilgilerin durduğu ve bunlara nasıl ulaşacağınız konusunda bilgi verdik.

Tekrar söylüyorum makinanız hiçbir şekilde garanti dışı değildir. Parçalarınızda garanti dışı değildir. Kendiniz arızalı diski değiştirdiyseniz arıza yapan diskleri gönderirseniz hemen değiştiririz. Tekrar söylüyorum SATA ENTERPRISE 2TB disklere geçmelisiniz. Bu arıza durumunuz ortadan kalkacaktır. Tabi makinaya çalışırken power kesilmiyorsa. Bununda olup olmadığını daha önce ve su anda göremediğim için olmuyor sayıyorum.