Bu konuda kafam çok karışık. Aşırı karışık. Yani işin içine veritabanı nasıl giriyor, doğru kullanımı nedir...
Bir çok kütüphanesi var. MongoDB veritabanı için mongoose kütüphanesini kullanarak ilerleyebiliyorsunuz. Mysql vb. veritabanlarına bağlanmakta oldukça kolay.
bu node.js ve benzerlerini açıkcası ben de merak ediyorum. fakat "türk" olduğumuz için işimiz düşmeden öğrenmiyoruz. benim de bu zamana kadar socket programlamaya ihtiyacım olmadığı için hiç araştırmadım. @OfisSoft gibi hakkında "nedir? ne değildir? neye yarar? yenilir mi? içilirse daha mı şifalı olur?" makalelere çok rastladım ve okudum.
ama bu zamana kadar dikkatimi çeken bir şey var, bu node.js ve benzerleri hakkında "kod" haricinde her şey anlatılıyor. bence bilgisi olan birileri bu noje.js için örnek uygulama nasıl yazılır onu anlatmalı. gerçi büyük ihtimalle bir çok kaynak vardır ama dediğim gibi işimiz düşmeden araştırıp öğrenmiyoruz.
Şu an Global bir proje için NodeJS, MongoDb, Socket.io teknolojilerini kullanarak yazılım geliştiriyorum. Bu yoğun dönemi atlattığımda örnek uygulamaları kapsayan Türkçe kaynak üretmeye çalışacağım.
artık eskisi gibi girmek nasip olmuyor bu aralar php kategorisine
ama ne zaman gelsem! ibrahim hocam faydalı bilgiler sunmuş oluyorsunuz
ellerinize sağlık...
fırsat bulursak inceleriz
Teşekkürler Sabri.

Doğrusu bende eskisi gibi çok fazla foruma uğrayamıyorum. Bulduğum boşluklara makaleler sıkıştırıp paylaşmaya çalışıyorum.