5 ayda bir şey olamadın mı demiş bir arkadaşımız,
İkisi için de çalışmalar devam ediyor.
Bakalım yol bizi nereye götürecek?
Başka görüşü olan varsa ankette oy kullanmasını veya yorumunu beklerim.
Memurluk monotonluk değil kesinlikle, bunu unutmamalısın.
Çalışma saatlerin bellidir, ücretli izinlerin vardır, yıllık kafadan 1 ay iznin vardır. İstediğin zaman hasta olduğunda vs. işe gitmeyebilirsin. Çıkış saatlerin hep sabittir, mesai derdin yoktur. Eğer cumartesi mesai alırsan 4-5 saat takılır maaşın artar. Rahat iştir.
Özel sektörde sanki herkes yaratıcı işler yapıyor, dünyayı değiştiriyorlar. Gecelere kadar mesai, sürekli ortamda yükselme derdi, egoist patronlar çalışanlar vs vs. Bir sürü dert tasa. Tabi kendini alanında geliştirirsen yükselmende bir o kadar kolay olur. He mühendislik bitiripte kendini geliştirmeyip askeri ücrete tabii olanda var. Şuan piyasada herkes üniversite mezunu ve hepsi en fazla 1200 TL'den başlıyor. Bu ücretlerle ev geçindirilmez, yaşama sınırlarının altında. Zaten günümüz eğitim sistemi 18.yy'dan sonra sanayi sisteminin ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirildi ve kullanılıyor.
Önümüzdeki dönemlerde bu eğitim sistemi sona erecek bana göre. Çünkü bolca üniversite okuyan insan var tüm dünyada, fakat ihtiyaçları karşılayabilecek teknik yeterliliğe sahip insan sayısı çok az. Yani gidipte Yozgat'ta Çalışma Ekonomosi, Afyon'da İşletme okursan olacağın bellidir, eğer kendini geliştirmez isen. İTÜ, Boğaziçi, Bilkent, ODTÜ, Koç, Sabancı gibi okulların mezunları zaten bir yerlere gelebiliyor yetenekleri ile.
Kendi başına, alanında yeterliliklerini en iyi şekilde geliştiren, ve bunu çeşitli eğitimlerle ve sertifikalarla tamamlayan insanlar artık daha değerli olacak gibime geliyor.
Fakat Webmaster'lık ile geçim olmaz, ek gelir olur ancak.
Web ile ilgili diğer sektörlerde bir firmada çalışırsan ayrı. Yazılım Geliştiricisi / Arayüz Tasarımcısı / Proje Yöneticisi / Sosyal Medya / Reklam-Pazarlama, vs. vs gider. Bunlar zaten gerçek reel meslekler. Fakat Webmaster'lık bir meslek değil benim için.