Akşam akşam çok güldüm yaa
Google'a reklam veren kim. Satış yapan firmalar. Satış yapan firma niye reklam verir. Satış yapmak için. Siz BAR SANDALYESİ yazınca reklam alanında onların çıkması Google için Potansaiyel Müşteriyi Satıcıya ulaştırmaktır. Zaten olayın mantığı da budur.
Bar Masası diye aratınca yandaki reklamların doğru sonuç vermesi satıcı için kazıklanma değil satış anlamına gelir. İlk sırada oyun sitesi çıkıyorsa demek ki direkt olarak o konuda araştırma yapan kişi reklam verene gidecektir. Bu durumda reklamverenin kazancıdır.
Forumda Adwords Çalışması da yaptım, Adsense kazancıda sağlıyorum. Sapla Samanı karıştırmamak lazım. Ayda 100 TL reklam parası çıkarnla da çalıştım ayda 10.000 tl rteklama basanla da. Ve hepsi de verdikleri ölçüde geri dönüşlerini aldılar.
Esnaf batıyormuş. İşini bilen esnaf reklamla yükselir. İşini bilmeyen ise reelde de batar sanalda da yapacak birşey yok.
İçinizdeki Yandex aşkı aşikar.(
https://www.r10.net/google-optimizasy...-iyidir-2.html) Ama şuan Yandex hiçbir anlamda tam olarak Google için rakip değil. Webmasterı yanına almadan, Adsene ve Adwords tarzı yatırımlarını yapmadan bu ülkede kolay kolay büyüyemez. İsterse her ay bir Lamborchini versin.
Yandex kullanmıyor muyum. Kullanıyorum. Ama şuan halen pazar lideri tartışmasız Google'dır. Yandex için ise daha önümüzde 3-5 sene ve büyük bir yatırım var.